Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skolavslutningar, baler och andra aktiviteter för grundskolan

Nu kommer sommaren i storkliv, äntligen är det dags att sparka av oss skorna, öppna dörren och släppa in vårsolen och planera för en sommar med tid för varandra. Det har varit ett utmanande år för oss alla, men vi har gjort det tillsammans. Långt där borta ser vi ljuset i tunneln och ser fram emot en höst som är lite mer som vi önskar den. Men innan dess kommer sommaravslutningar och andra aktiviteter där vi behöver vara fortsatt försiktiga.

Skolavslutning Skolavslutning Foto: MostPhotos

Även i år kommer skolavslutningar att genomföras klass- och gruppvis med endast personal och elever närvarande. Vårdnadshavare kommer inte att få delta och inga större samlingar anordnas.

Baler och andra eventuella större avslutningsarrangemang för årskurs 9 ställs in. Mindre tillställningar klass- och gruppvis kan anordnas och kommuniceras direkt till berörda klasser.

Haninge kommuns grundskolor kommer inte att anordna eller bevilja några klassresor, till exempel lägerskola, under skoltid. Det gäller under resten av vårterminen. Om vårdnadshavare väljer att anordna egna klassresor eller andra aktiviteter ska detta ske på fritiden och skolans personal kommer då inte att delta.

Skolorna kan komma att anordna mindre utflykter under skoltid, men då endast i närmiljön, utomhus och med samma elevgrupp som vanligtvis har undervisning ihop.

- Vi har full förståelse och respekt för att våra elever och vårdnadshavare kan känna en besvikelse kring att avslutningar inte kan genomföras som vanligt. Tyvärr kan vi inte göra det på något annat sätt med tanke på smittspridningen i landet. Nu behöver vi göra allt vi kan för att tillsammans minska smittspridningen och för att få ett så normalt sommarlov som möjligt. Skolorna kommer göra allt i sin makt för att avsluta på ett så minnesvärt och fint sätt som möjligt, säger Pär Olsson, verksamhetschef grundskolan i Haninge kommun.

Vi ser fram emot en höst som är lite mer som vi vill ha den. Men först, ett välförtjänt sommarlov för våra kära elever och pedagoger. 

Senast uppdaterad: 7 juli 2021