Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Dags att sadla om? Nu kan du söka höstens kurser och utbildningar på Centrum Vux

Nu är ansökningsperioden för alla kurser på Centrum Vux öppen. På skolan finns tio olika kurser på grund- och gymnasial nivå samt fem yrkesinriktade program. Du kan läsa dagtid, kvällstid och på distans. Gör din ansökan innan den 9 juni. Är du nyfiken på ett nytt arbete – här finns verktyg för ett nytt steg i arbetslivet. Skolan finns i ljusa, moderna lokaler mitt i centrala Haninge centrum.

En grupp på fem vuxna studenter sitter i ett klassrum och pratar med varandra. Centrum Vux i Haninge Foto: Hans Christiansson

På skolan för vuxenutbildning i centrala Haninge finns grundläggande kurser inom vuxenutbildning, gymnasial yrkesutbildning, grundläggande och gymnasiekurser på Komvux, svenska för invandrare, svenska för hantverkare, LärVux för dig som har inlärningssvårigheter samt en egen yrkeshögskola med programmet vårdadministratör.

Kurser ges ibland annat engelska, företagsekonomi, administration, matematik, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga ämnen med mera. De yrkesinriktade utbildningarna finns med inriktning på undersköterska, barnskötare, ekonomi- och löneadministratör, bageri och konditor och yrkeschaufför. Efter en godkänd yrkesutbildning kan du direkt söka jobb!

Läs mer om de olika kurserna och utbildningarna på Centrum Vux webbsida. Där finner du även kontakt till yrkesvägledare om du skulle behöva hjälp med att hitta din väg framåt.

Här finner du mer information om hur du går till väga för att söka kurser. 

Senast uppdaterad: 7 juli 2021