Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu öppnas ett nytt vård- och omsorgsboende

När du blir äldre i Haninge kommun och behöver stöd för att kunna fortsätta leva ett aktivt liv, då finns det flera olika typer av stöd och hjälp att få. Nu öppnar Terrassen, ett modernt vård- och omsorgsboende i centrala Handen.

Invigning av Terrassen På invigningen deltog bland andra förvaltningsdirektör Siw Lidestål, Magnus Kinnander och Anna Sörman Foto: Thomas Hultgren

Invigningen av boendet skedde under fredagen under corona-säkra former i närvaro av kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S), äldrenämndens ordförande Martin Strömvall (KD) samt kommundirektör Magnus Gyllestad. Från förvaltningen deltog personal, boende samt förvaltningschef Siw Lidestål, Anna Sörman och Magnus Kinnander.

Terrassen ligger centralt i Handen, i direkt närhet till kommunikationer, natur och service. Boendet som färdigställdes 2021 har 55 lägenheter med både somatisk- och demensinriktning. Lägenheterna är moderna med trygghetsskapande teknik, tvätt- och torkmaskin och TV.

En av de saker som verksamhetschef Magnus Kinnander lyfte fram var Terrassens moderna lokaler och centrala läge. Terrassens lokaler är utformade för en hemtrevlig boendemiljö med allmänna utrymmen som uppmuntrar till aktivitet och gemenskap. Vi har en inbjudande takträdgård med växtlighet, utegym och boulebana samt flertalet inglasade balkonger och takterrass med vacker utsikt över Rudans naturreservat.

Det är otroligt kul att få visa Terrassens vård- och omsorgsboende som är kommunens sjätte vård- och omsorgsboende för äldre. Redan nu har flera äldre flyttat in och i september kommer boendet vara i full gång. Det är inte bara de äldre och deras anhöriga som jag glädjas med. Det är även vår nya medarbetare som får en fantastisk arbetsplats, säger Anna Sörman, avdelningschef med ansvar får kommunens vård- och omsorgsboenden.

Ett inslag som mötte stor uppmärksamhet, bland annat av nämndordförande Martin Strömvall (KD), var inslaget av välfärdstjänster. Genom ett modernt trygghetslarm kan personal på ett effektivt sätt se var insatser behövs under dygnets alla timmar, något som kommer att underlätta för personal att ge bra omvårdnad. Det finns också ett tekniskt stöd för att kvittera leverans av medicin samt dokumentation på plats i respektive rum, något som förbättrar överblicken när det gäller hantering av medicin och stödåtgärder.

Terrassens vård- och omsorgsboende är för de äldre i Haninge som behöver stöd för att kunna fortsätta leva ett aktivt liv. Utmärkande för verksamheten är vidare en genomgående heltidsorganisation med utbildade undersköterskor. Det spännande att starta ett boende och det är unikt med all ny teknik som vi tar hjälp av här. Terrassens vård- och omsorgsboende kommer också att var det första boendet där alla anställda från början har erbjudits heltid som norm, säger Magnus Kinnander verksamhetschef för Terrassens vård- och omsorgsboende.

Det känns mycket bra att verksamheten på Terrassens vård- och omsorgsboende nu är igång efter många års förberedelser. Boendet är en del av den långsiktiga planeringen och med 55 nya platser kan vi erbjuda kommunens äldre särskilt boende när de behöver det, säger Siw Lidestål social- och äldredirektör.

På invigningen, som genomfördes på ett corona-säkert sätt, fick de boende lyssna på levande musik och njuta av det vackra vädret. Invigningen avslutades med traditionell bandklippning av Meeri Wasberg (S) och Martin Strömvall (KD). Därefter fick de som ville en kort rundtur på boendet och lyssna till personalens berättelser om det nya boendet.

Senast uppdaterad: 7 juli 2021