Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Klartecken för större publik och sommarläger

Från och med 1 juni gäller nya deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster och publiktaket höjs beroende på om arrangemangen genomförs inomhus eller utomhus och med sittande eller stående publik. Det är också möjligt att anordna lägerverksamhet för barn och unga. Ordföranden i kultur- och demokratinämnden och idrotts- och fritidsnämnden har i enlighet med detta fattat beslut om att öppna kommunens verksamheter.

Tre barn med ansiktsmålningar Foto: Volodymyr Tverdokhlib

Från och med den 1 juni gäller:

  • Nya deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. För arrangemang inomhus med anvisade sittplatser höjs taket till 50 deltagare. För arrangemang inomhus utan anvisade sittplatser är begränsningen fortsatt 8 deltagare.
  • För arrangemang utomhus med anvisade sittplatser höjs antalet till 500 deltagare. För arrangemang utomhus utan anvisade sittplatser höjs taket till 100 personer.
  • Beroende på lokalens (platsens) storlek och utformning kan det innebära att färre deltagare än vad som anges maximalt i förordningen får delta.  
  • Särskilda regler för idrott och tävlingsarrangemang utomhus, exempelvis motionslopp, införs och innebär att deltagarantalet höjs till 150 deltagare.
  • Mindre cuper eller tävlingar för barn och unga kan genomföras såväl inomhus som utomhus. Detsamma gäller för tävlingsidrott i mindre skala för vuxna utomhus.
  • Lägerverksamheter för barn och ungdomar tillåts i mindre skala.

Förutsättningen för att verksamheter kan öppna för högre deltagarantal är att de regler som gäller för att minska smittspridningen följs. Fortsätt att vara rädd om dig själv och andra. Träffa några få, umgås fortfarande bara med dina närmaste, håll avstånd och undvik trängsel.

Senast uppdaterad: 7 juli 2021