Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny näringslivschef i Haninge kommun

Julika Lamberth tillträder den 1 september som näringslivschef i Haninge kommun. Hon kommer närmast från Invest Stockholm/Stockholm Business Region och rollen som avdelningschef för Näringsliv och utveckling.

Julika Lamberth Foto: Invest Stockholm

Haninge växer kraftigt och går från förort till stad. Haninge kommun fortsätter därför att rekrytera nyckelpersoner som ska utveckla och driva Haninges resa från förort till stad.

Julika Lamberth är en erfaren och drivande ledare och chef, hon kommer närmast från Invest Stockholm. Hon kommer att sätta fokus på tillväxt, investeringar och etableringar i sin nya roll som näringslivschef.

- Vi ska fortsätta bygga möjligheter för vårt näringsliv och stärka vårt redan goda NKI-resultat. Det handlar också om att blicka framåt och se hur vi kan arbeta mer långsiktigt både med etableringar och med arbetsmarknaden i kommunen. Här är Julika rätt person att leda detta arbete tillsammans med medarbetarna på näringslivsenheten, säger Anna Berglund, direktör för avdelningen omvärld- och utveckling.

- Det är också extra roligt att kunna rekrytera en nyckelperson till tjänsten som näringslivschef bland många kompetenta sökande, det visar att vi befinner oss i ett bra läge när det gäller vår attraktivitet som arbetsgivare, säger Anna Berglund, direktör för avdelningen omvärld och utveckling.

- Jag ser så fram emot att arbeta med både näringslivs- och arbetsmarknadsfrågor i en så expansiv kommun som Haninge. Jag är glad över att få möjlighet att omsätta min erfarenhet inom näringslivsutveckling från Stockholm Invest på lokal nivå och att bidra till Haninges fortsätta tillväxtresa, säger Julika Lamberth.

- Jag vill tacka tf näringslivschef Anna Kowalska Lindberg för hennes insatser. Hon kommer nu att successivt avsluta sitt uppdrag, men fortsätter med vissa uppdrag fram till dess att Julika är på plats för att sedan göra en överlämning, säger Anna Berglund.

Julika Lamberth kommer att tillträda sin tjänst i början av september.

Senast uppdaterad: 7 juli 2021