Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommun allt mer attraktiv arbetsgivare bland blivande lärare

Haninge kommun har tagit ett stort kliv på listan över attraktiva arbetsgivare bland lärarstudenter. Allt enligt den en ny ranking som nyligen presenterades av Universum. Det förbättrade resultatet ses som ett bevis på att Haninge arbetar dedikerat med riktade insatser för att bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare.

Employer Branding-företaget Universum frågade 21 643 studenter i Sverige om hur de ser på företag och organisationer i relation till sina framtida arbetsplatser. De viktigaste parametrarna för studenterna är möjligheter till ökad inkomst, en säker arbetsplats och goda referenser inför den fortsatta karriären.

Verksamhetsförlagd utbildning en viktig del

Som en viktig del i arbetet med att bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare för förskola och skola, har Haninge kommun satsat på verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Det innebär att lärarstudenter från Stockholms Universitet har företräde till Haninge kommuns skolor och att kommunen regelbundet tar emot en större mängd studenter från lärosätets olika lärarutbildningar. Haninge kommun har tagit emot studenter under pandemin och detta kan vara en av de bidragande orsakerna till att kommunen uppfattas som än mer attraktiv.

- Jag är övertygad om att arbetet med VFU är en väldigt viktig del i att knyta studenter nära vår verksamhet i Haninge kommun och att vi på ett tidigt stadie väcker intresse. Det ger oss även stora möjligheter att utvecklas i direkt dialog med universitetet. Jag är imponerad över våra lärare som välkomnat studenter till sina framtida arbetsplatser under den här intensiva perioden, säger Henrik Lindh, utbildningsdirektör för Haninge kommun.

Haninge kommun har sedan 2019 en egen VFU-samordnare som har i uppdrag att utforma ett förslag till organisering av arbetet. Flera av Haninge kommuns förskolor och skolor ingår sedan hösten 2019 i kommunens VFU-kluster. Det innebär alltså att lärarstudenter från Stockholms Universitet har företräde till Haninge kommuns skolor och att kommunen regelbundet tar emot en större mängd studenter från lärosätets olika lärarutbildningar. Kommunens förskolor och skolor tar även emot lärarstudenter från länets övriga lärosäten och studenter som läser på distans på universiteten eller högskolorna ute i landet.

Läs mer om verksamhetsförlagd utbildning för lärarstudenter på kommunens webb.

Här kan du ladda ner Universums undersökning Studenter 2021 - Skola & Hälsa. 

Senast uppdaterad: 8 juli 2021