Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vegabaren – vinnare av Haninge kommuns hederspris för tillgänglighet 2021

Vinnare 2021 av hederspriset för tillgänglighet är Vegabaren. Motiveringen lyder ”Över 10 000 gäster per månad tas emot med ett leende och en personlig service. Med flexibilitet, lyhördhet och stort fokus på bemötande är detta en mycket värdig vinnare. Som mycket mera än bara en hamburgerrestaurang, är det här en mötesplats för många där personalen är lösningsfokuserade.”

Framsidan på Vegabarens under en mörk kväll.  Två bilar står parkerade utanför och ovanför ett stort fönsterparti står med upplysta bokstäver "Sveriges första hamburgerbar Vega bar 1964". Vegabaren Foto: Bild från film av Thomas Hultgren

Kommunstyrelsen instiftade 2005 Haninge kommuns tillgänglighetspris. Priset delas ut en gång per år. Sedan 2005 har mycket hänt inom funktionshinderområdet, bland annat har begreppet tillgänglighet vidgats och inbegriper såväl fysisk som kommunikativ tillgänglighet och bemötande.

Kriterier för att bli nominerad

De som bäst utmärkt sig i Haninge kommun genom att verka för att öka tillgängligheten i samhället kan tilldelas priset. Detta kan ha skett antingen genom en enskild specifik insats under det senaste året eller genom ett målmedvetet och uthålligt arbete under de senaste tre åren.

Insatserna ska vara utförda inom Haninge kommun och kan avse ökad tillgänglighet i form av tillgängliga lokaler, bostäder, inom- och utomhusmiljöer, kollektivtrafik, tillgänglig information eller tillgängligt bemötande.

Se filmen från då priset delades ut till Vegabarens ägare Carlo Tacola och Ali Polat.

Det var Annett Haaf, ordförande funktionshinderområdet som delade ut priset tillsammans med Madeleine Palmgren 1:e vice ordförande och Johan Lindmark som alla har deltagit i juryn för priset.

 

Senast uppdaterad: 28 februari 2024