Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fredrika Bremergymnasiet vässar sitt programutbud med 16 nya profiler

En framtida karriär som kriminolog, visual merchandiser eller industridesigner? Det kan bli möjligt för den som väljer Fredrika Bremergymnasiet till hösten. Gymnasievalet är i full gång och inför läsåret 2022/2023 gör gymnasieskolan en stor satsning på 16 nya och efterfrågade profiler i sitt programutbud.

Foto: Mostphotos

Fredrika Bremergymnasiet i Haninge är en av landets största och modernaste gymnasieskolor med cirka 2 000 elever. Den har Stockholms bredaste utbildningsutbud och är både en branschrekommenderad skola med yrkesutbildningar i toppklass och en akademisk skola med fem studieförberedande program. Nu utvecklas utbudet ytterligare med 16 nya profiler från och med läsåret 2022/2023.

Efterfrågade profiler

I det nya utbudet finns nästan något för alla, från den teknikintresserade till den konstnärligt sinnade. Ett par profiler som många elever efterfrågat är Eget företagande och Kriminologi på Ekonomiprogrammet och Samhällsprogrammet. En annan profil som väcker intresse är Kreativ teknikutveckling på Teknikprogrammet, där eleverna får chansen att kombinera det teoretiska med det praktiska. Den som hellre vill utveckla sin kreativa sida inom det estetiska kan välja alternativet Bild och skapande på Samhällsprogrammet.

Inom de yrkesförberedande programmet utmärker sig profilen Butikskommunikation på Försäljnings- och serviceprogrammet, där en framtid som visual merchandiser väntar, och profilen Räddningsmedicin och rättspsykiatri för blivande undersköterskor på Vård- och omsorgsprogrammet.

Fredrika Bremergymansiets programutbud

- Det är positivt att vi kan erbjuda ett vässat utbildningsutbud som är attraktivt för både elever och arbetsgivare utan att behöva tumma på kvaliteten. Våra förutsättningar för att ge en bra undervisning över hela linjen är goda. Lärarna har en unik kompetens och nästan alla är behöriga, lärarbehörigheten har länge legat över snittet i Stockholms län. Vi samarbetar också med företag och organisationer i vår närhet samt universitet och högskolor för att ge våra elever en så bra utbildning som möjligt. Vårt mål är att de ska stå sig väl i konkurrensen när de går ut, säger Robert Aspfors, chef för gymnasie- och vuxenutbildningen i Haninge.

En riktig skola

De nya eleverna kommer märka av att Fredrika Bremergymnasiet besitter både den stora skolans och den lilla skolans kvaliteter.

- Jag brukar säga till våra elever – ”kom som du är, jobba hårt, och bli den du är”. Vi arbetar varje dag för att skapa förutsättningar för att våra elever ska lyckas. Fredrika Bremergymansiet är en riktig skola, med en välfungerande organisation som kan ge all stöd och service eleven behöver under sin studietid. Här finns en välutvecklad studie- och yrkesvägledning och elevhälsa, närhet till lärare och skolkamrater då våra lokaler rymmer flera skolor i en, en aktiv idrottsförening och ett inkluderande elevråd. Tillsammans med våra engagerade lärare finns här alla förutsättningar för att nå framgång med studierna, säger rektor Stellan Andersson.

Fakta

Antal program: 13
Antal profiler: 16
Antal elever: cirka 2000
Antal anställda: 250
Antal inriktningar idrottsakademierna: 8

Senast uppdaterad: 21 december 2021