Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lunchkonsert uppmärksammar Finlands självständighetsdag

Inför Finlands självständighetsdag 6 december firar vi med ett finskt gästspel när Johanna Juhola och Timo Alakotila bjuder in till lunchkonsert i Kulturhuset på fredag den 3 december.

Johanna Juhola Foto: Pressbild Johanna Juhola

Detta evenemang har begränsat antal platser. Kom i god tid innan evenemanget startar.

Datum: 3 december 2021
Tid: 12:30 – 13:10
Plats: Haninge kulturhus, Poseidons torg, Handen

Fri entré. 

Johanna Juhola är utan tvekan en av de främsta förnyarna av finsk dragspelsmusik. Med fantasi, humor och stor skicklighet öppnar hon upp för en vital genreöverskridande musik med djup förankring i den finska folksjälen. Johanna Juhola är en fingerfärdig accordeon-spelare och mångfacetterad kompositör, som blandar de parallella världarna argentinsk och finsk tango, över stilbarriärer, över genregränser.

Timo Alakotila är en av Finlands mest anlitade och mångsidiga musiker sedan över 30 år tillbaka och är känd för sin medverkan i grupper som JPP, Nordik Tree, Tango Orchestra och med artister som Maria Kalaniemi, Johanna Juhola m fl. Han är även en mycket skicklig och efterfrågad kompositör och arrangör med ett omfattande antal produktioner inom allt från folkmusik, jazz och klassiskt till nutida populärmusik och dans och teater.

Johanna Juhola – dragspel, Timo Alakotila – piano.

Arrangeras av Haninge kultur, Haninge Riksteaterförening och ABF Södertörn med stöd av finskt förvaltningsområde i Haninge. Arrangemanget sker i samverkan med Stallet – Världens Musik.

Senast uppdaterad: 3 december 2021