Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Festernas fest på Brandbergens träffpunkt

Nobelfirande sker inte bara i Blå hallen utan även på Brandbergens träffpunkt för äldre i Haninge.

De finklädda gästerna som anlände till träffpunkten välkomnades med ett glas bubbel i en vackert dukad matsal där nobelfesten från 1976 rullade på projektor i bakgrunden. Ljudet från projektorn tystades i takt med att egna samtal tog över, ett vackert sorl i glada miner.

Personalen hälsade alla välkomna till årets höjdpunkt, nobelfesten.

Förrätten stod dukad på borden och bestod av snittar; avokadoröra och tångkaviar på vegansk kavring och bröd med skagenröra och dillknippe. Till varmrätt serverades ugnsbakad lax, delikatesspotatis, sås och grönsaker.

Mellan varje rätt hölls tal om året som gått och om tacksamhet. Särskilt tacksamhet lyftes om att äntligen få komma till denna underbara stund, och hur glada de var att få ses på det här sättet, med alla finklädda människor runt omkring.

Personalen fick ta emot tal som handlade om hur mycket dom uppskattas, om allt det fina arbete de gör och hur mycket de betyder för var och en.

Den fina middagen avslutades med att ljuset dämpades i salen, prinsessbakelser med tända ljus serverades samtidigt som personalen sjöng Santa lucia. Snart sjöng alla gäster med som en allsång som sedan brast ut i en stor applåd.

Maud Holmberg som är gruppledare inom äldreomsorgen vittnar om en lyckad nobelmiddag:

- Det blev en magisk dag!

Senast uppdaterad: 17 december 2021