Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu stundar valborg

Kära Haningebor! Nu stundar en valborgsmässoafton som även det här året blir annorlunda jämfört med hur vi är vana. Det blir inga stora samlingar runt valborgselden och det blir inga demonstrationståg på Första Maj. Vi kommer fortfarande bara kunna träffa familj, släkt och vänner i begränsad utsträckning.

Foto: Haninge kommun

Det har varit en särskilt påfrestande tid för många i vår kommun. Inte minst för alla de som blivit sjuka i denna lömska sjukdom och för de som lidit av social isolering under lång tid. Personalen inom hälso- och sjukvård, vård- och omsorgsboende och i hemtjänsten har gjort en hjälteinsats för många äldre i vår kommun. Ni gör oss alla stolta.

Samtidigt ska vi inte glömma alla de arbetare med samhällsbärande yrken som fortsätter arbeta och som gör att samhället kan gå runt. Busschaufförer och tågförare, polis, räddningstjänst, lärare, barnomsorg, dagligvaruhandel mm. Alla dessa insatser har varit helt nödvändiga för att vi ska kunna rädda så många liv som möjligt i den här svåra tiden.

På valborgsmässoafton välkomnar vi våren. Den är mer än bara en årstid och väderomslag. Det är också en årstid vi förknippar med hopp, löften och pånyttfödelse. När vintern till slut ser sig besegrad och den sista snön har smält bort, då känner vi oss lite lättare i sinnet. När våren kommer vågar vi drömma om en ljusare framtid.

Jag liksom många andra hoppas att vi snart kan återgå till ett mer normalt läge i vårt samhälle. Men kommunen kommer fortsätta att följa myndigheternas rekommendationer och riktlinjer för att minska smittspridningen och hantera viruset. För dig som ännu inte blivit vaccinerad är det viktigt att fortsätta följa de råd som gäller för att begränsa smittspridningen.

Vi kommer att ta oss an detta med ödmjukhet och respekt och Haninge kommer att klara denna prövning tillsammans.

Låt oss använda denna valborgsmässoafton till att påminna oss om att det kommer en tid efter pandemin då vi kan träffa våra nära och kära igen och leva våra liv så som vi vill.

Men till dess gäller det att vi håller i, håller ut och håller avstånd.

Var rädda om er och Trevlig Valborg!

Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande

 

Senast uppdaterad: 7 juli 2021