Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Annorlunda studentfirande 2021

Snart stundar studentfirande för kommunens gymnasieelever som alla verkligen förtjänar att hyllas. Då smittläget i landet fortsatt är ansträngt så kommer skolorna att arrangera småskaligt firande för att fortsätta begränsa trängsel och smittspridning. Beslutet om annorlunda studentfirande har tagits tillsammans med och i samråd med Storsthlm, ett förbund för de 26 kommunerna i Storstockholm.

Studenter firar studenten Studenter Foto: MostPhotos

De kommunala gymnasieskolorna i Stockholms län kommer inte genomföra traditionellt studentfirande i form av stora utspring med folksamlingar på skolgården under våren 2021. Detta enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Istället kommer Haninge kommun utifrån lokala förutsättningar på skolorna liksom förra året, hitta alternativa sätt att fira avgångseleverna så att avslutningsdagen blir minnesvärd. Skolorna har en dialog med elevrepresentanter för att få en så gemensam bild av läget som möjligt.

- Det här är en mycket speciell tid för eleverna som de väntat väldigt länge på. Det har vi en stor respekt för och givet situationen gör vi vårt bästa för att göra dagen glädjefylld och minnesvärd, säger Robert Aspfors, verksamhetschef gymnasiet och vuxenutbildningen i Haninge kommun.

Skolorna har ett nära samarbete med polis och fältassistenter och ansvariga för fritidsfrågor i kommunen kring firande som sker utanför skolornas områden. Transportstyrelsen har tillfälligt förlängt förbud mot studentflak och karnevalståg till och med den 30 juni.

Om Storsthlm – kommuner i samverkan

Storsthlm är ett förbund bildat av, och för, kommunerna i Stockholms län. Syftet är att stödja och utveckla den kommunala självstyrelsen inom länet, att tillvara kommunernas intressen, att främja samverkan mellan kommunerna och att hjälpa kommunerna nå sina mål om välfärd och service för medborgarna.

Vi önskar alla elever ett stort lycka till!

Senast uppdaterad: 7 juli 2021