Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tidigare vinnare

Här kan du läsa mer om tidigare års vinnare av idrottspriser

Vinnare 2022


Årets idrottsledare

Roxanna Muñoz De Freitas (Haninge Cheer Elite) 

Motivering:

En sportchef som brinner för att HELA föreningen ska utvecklas och ha roligt. Roxanna är en extremt kompetent tränare och sportchef med många års erfarenhet. Hon är dessutom väldigt passionerad och hennes glädje till Cheerleading genomsyrar allt hon gör. Denna termin anordnade hon ett event där alla föreningens lag var inbjudna. Detta var otroligt givande då både små och stora hade kul tillsammans och kände sig uppmärksammade. Hon jobbar väldigt hårt och förtjänar verkligen lite extra uppskattning.

Årets unga idrottsledare

Matheus Willix (Vendelsö IK)

Motivering

Matheus är en fd spelare på elitnivå som efter ett par olyckliga skador sadlade om till tränare. Han kom in våren 2021 som assisterande tränare i en grupp om 8 föräldratränare och 65 spelare födda 2009. Från höstsäsongen 2021 tog Matheus över huvudansvaret för hela verksamheten som huvudtränare. Han stod för all planering och alla övningar där han även coachade föräldratränarna för att kunna genomföra uppläggen. Det var väldigt viktigt för honom att alla spelare fick samma förutsättningar oavsett nivå. Den miljö som skapades gjorde att de högst utvecklade blev ett topplag i division 1 samtidigt som basen växte med 23 nya spelare inför 2022. Tillväxten berodde sannolikt på att ryktet spreds gällande att alla fick samma förutsättningar oavsett nivå. Matheus har tagit sig tiden att lära känna varje individ och coacha respektive spelare utifrån dennes egna förutsättningar och ambitioner. Han skapade därmed en inkluderande och sund lärandemiljö som många ville vara en del av.

Årets eldsjäl

Stefan Löfving (Haninge Handbollsklubb)

Motivering

Stefan är inte bara ordförande i Haninge Handbollsklubb, han är också ryggraden i vår förening. Behöver man hjälp, oavsett vad det handlar om, så finns Stefan alltid där. En klippa som vi inte skulle klara oss utan! Tack vare Stefan som pushar, uppmuntrar, hyllar och litar på sina ledare så växer vår förening stadigt varje år. Tack vare Stefan så kan tränare och ledare fokusera fullt ut på våra barn och ungdomar. Stefan gör allt från att städa förråd, köpa material, leta sponsorer, sitta i publiken, laga mat på träningsläger och så otroligt mycket mer. Han finns alltid där! Stefan jobbar utifrån våra ledord Glädje, Gemenskap och Trygghet. Han ser till att alla blir sedda, hörda och får känna sig uppskattade. Det viktigaste är att alla mår bra, både ledare och aktiva. Stefan gör dessutom allt det här och mycket mer helt ideellt utöver sitt dagliga arbete, hur tiden och energin räcker till är både oförståeligt och fantastiskt. Stefan är en riktig eldsjäl!

Årets förening

Minami Budokai

Motivering

Minami Budokai är en ideell förening baserad i Vega. Föreningen bedriver verksamhet för vuxna, ungdomar samt barn från 7 års ålder. Verksamheten består av kampkonst i form av Jujitsu, Kyokushin Karate, Kali de Mano , Yamaue Aiki Jutsu ock Kickboxning med inriktning mot självförsvar och motion. Föreningen kämpar på i ”det tysta” samtidigt som föreningen växer med antalet medlemmar.

Årets verksamhet "idrott för alla"

Vendelsö Gymnastikförening

Motivering

Alla kan gympa är Gymnastikförbundets verksamhet för personer med funktionsnedsättningar. Föreningen utgår från rörelseglädje och ser möjligheter istället för begränsningar i sin verksamhet. Deltagaren får bland annat träna koordination, styrka, balans och kondition och kanske röra dig till musik. Ledarna har erfarenhet av olika funktionsnedsättningar och strävar alltid efter att anpassa verksamheten utifrån varje enskild deltagares behov.

Vinnare 2021

Årets idrottsledare

Adnan Hurtic, Vega FC

Nominering: Adnan har utvecklat Vega FC på kort tid och skapat en plan för flera år framöver, där han har inkluderat alla från de yngsta till de äldsta. Han har också skapat relationer till andra lag i Haninge och byggt broar som ingen trodde var möjliga att bygga. Man kan minst sagt säga att han brinner för sporten, men framförallt brinner han för att göra skillnad och betyda något för varje individ. Han själv brukar säga att han aldrig tänker gå från en träning utan att ha sagt varje barns namn minst en gång. Han är en eldsjäl och såna viktiga personer bör uppmärksammas.

Årets unga idrottsledare

Hanne Jalali, FC Brandbergen

Nominering: Hanne tog kontakt med FC Brandbergen och ville dra igång knatteverksamheten på allvar. Med stort engagemang och glädje har hon varit fotbollsledare för knattarna i Brandbergen i drygt ett år. Hanne är väldigt omtyckt bland barnen och hon får dem att känna glädje, viljan att utvecklas och samhörighet. Utöver det har Hanne även startat upp ett efterlängtat damlag i Brandbergen.

Årets eldsjäl

Ann Löf, IK Södra

Nominering: Ann Löf, IK Södras chefstränare, mamma och ryggrad! Hon är en av pionjärerna inom judon och Ik Södra och nu känd inom hela Judosverige. Hon har en sällsynt styrka, en unik uthållighet och många andra goda egenskaper - ett levande och tydligt exempel på judons värdegrund. Ann strävar ständigt efter att få alla att våga växa i mod varje träning, utifrån sina förutsättningar genom den trygghet, kunskap och erfarenhet hon förmedlar inom och utanför mattan. Hon visar ständigt på allas lika värde, inte minst genom klubbens fantastiska verksamhet inom Special needs. Ann har en unik förmåga och vilja att pussla ihop alla små och stora bitar inom IK Södra till en varm helhet. En helhet som bygger inte bara klubben ʺKlubben med hjärtaʺ, utan också människorna i och omkring den.

Årets förening

KFUM Haga Haninge

Nominering: En förening med en tydlig värdegrund och ett systematiskt arbetssätt skapar nya förutsättningar på orten. Föreningen har en positiv anda som genomsyrar allt från ledare till aktiva och där tävling och träning premieras lika. KFUM Haga Haninge jobbar hårt för att bredda sporten och göra den lättillgänglig för fler. Ett exempel är de två streetbasketplaner som anlades i Vendelsömalmsgropen under 2021, ett samarbete mellan föreningen och Haninge kommun.

Årets verksamhet "Idrott för alla"

IFK Haninge

Nominering: Utöver föreningens ordinarie verksamhet tar IFK Haninge ett stort ansvar för barn och ungdomar i Jordbro. Föreningen genomför bland annat projektet Playmakers Disney för flickor 7-12 år och under året startade föreningen upp gymnastik för alla barn 7-12 år i samverkan med RF-SISU. Föreningen har i samverkan med RF-SISU genomfört uppsökande verksamhet i skolorna i området i syfte att hitta barn som kan sättas i rörelse och aktivitet. Genom en meningsfull fritid i sitt närområde kan de unga i Jordbro växa både som individer och lagkamrater.

Vinnare 2020

Årets idrottsledare

Zeynep Camci, JUDS - Jordbro United Dans & show

Nominering: Zeynep är en trygg hörnsten i föreningen Jordbro United Dans och Show! Hon har under sina år med föreningen inte bara utvecklat ett konstnärligt uttryck som speglar hennes dans- och koreografiegenskaper utan också medverkat till den goa sammanhållningen som de äldre dansarna har. Zeynep är en lugn och trygg tjej som är rättvis, flitig och otroligt flexibel som gör att alla situationer hon hamnar i blir lösta med bravur!  Zeynep är en fantastisk förebild till många tjejer i Jordbro, äldre som yngre.

Årets unga idrottsledare

Sara Rehlin, Vendelsö GF

Nominering: Sara som idag är 19 år har under många år varit engagerad både som tränare och huvudtränare i Vendelsö GF, med fullt ansvar för truppgrupper och är också aktiv som gymnast. Sara är även numer suppleant i Vendelsö GF styrelse. Sara leder sina grupper med stort engagemang och är otroligt mån om att se alla gymnaster. Sara har tillsammans med sina tränarkompisar alltid sett till att grupperna också alltid haft en fin sammanhållning. Sara har också en enorm kommunikativ förmåga något som uppskattas av oss föräldrar. När laget åker på tävlingar eller andra aktiviteter är det ingen information som missas att kommuniceras. Det är med trygga händer vi låter våra barn åka med. Sist men inte minst så är Sara en stor förebild bland sina gymnaster.

Årets eldsjäl

Dario Jovic, Taekwondo klubb Viking

Nominering: Jag vill nominera en person som förändrat livet för mig och väldigt många unga. Min coach, vän och extrapappa som omfamnade mig när jag anlände till Sverige för många år sedan. Han är hängiven och sympatisk. Arbetar stenhårt för rättvisa och jämställdhet. Många ledare idag vill att sina adaptrar ska må bra i idrotten och få ut sin fulla potential. Tillskillnad från min coach som utöver det ovannämnda förbereder unga till livet efter/under idrotten. Han lär vikten av ansvar, skyldigheter, respekt och förmågan att fatta egna beslut. Det finns inget pris som kan sätta värdet för hans arbete. Idag är han min vän och kommer alltid vara min mentor och förebild.

Årets förening

IFK Haninge

Nominering: Föreningen som lyckas få nya och gamla medlemmar att känna sig välkomna och delaktiga. Verksamheten genomsyras av ett jämlikhetsperspektiv där man genom att bedriva verksamheter i olika område och på dygnets alla timmar skapar träning och idrottande utifrån efterfrågan.

Årets verksamhet ”Idrott för alla”

IK Södra

Nominering: Föreningen där man lär ut judo med glädje och kvalitet för alla utifrån individuella förutsättningar. Som utövare erbjuds man en inkluderande gemenskap med allsidig träning som ger stärkt kroppskontroll, balans, smidighet och självkänsla.

Vinnare 2019

Årets unga idrottsledare

Fatima Bouteldja, Taekwondo klubb Viking.

Motivering: Ställer alltid upp för alla, är alltid engagerad i allt.

Årets förening

Haninge Cheer Elite.

Motivering: HCE är en förening som satsar på idrott för ungdomar i alla åldrar. Föreningen lägger stor energi på att sträva efter RFs jämställdhetsmål och har fantastiska tränare som gör allt och lite till för sina aktiva medlemmar, både barn och vuxna med eller utan funktionsnedsättningar.

Årets eldsjäl

Viva Darla, Västerhaninge IF.

Motivering: Fantastisk kvinna som engagerar sig i värdegrund och mental utveckling.

Årets idrottsledare

Martin Johansson, Haninge konståkningsklubb

Motivering: Jag vill nominera Martin Johansson i Haninge Konståkningsklubb till årets ledare. Martin brinner för konståkning och att klubbens åkare ska utvecklas så långt som möjligt. Det är nästan magiskt att se hur han får åkarna att utvecklas och nå sina mål, och sätta nya och ännu högre! Martin har ett otroligt engagemang i våra barn och är i hallen nästan alla veckans dagar. Två dagar är han på plats redan 06.30 för att en skara morgonpigga åkare ska få starta dagen på bästa sätt – med sporten de älskar. Helgerna tillbringas ofta i olika ishallar runt om i Stockholm, men även längre bort, för att stötta och peppa vid tävlingar. Där är han en ovärderlig support till många nervösa tävlingsåkare. Konståkning kräver mycket mentalt och det gäller att ha nerverna under kontroll.

Årets idrottare/grupp inom parasport

Ragnar Abrahamson och Allan Andersson, Friluftsfrämjande Haninge.

Motivering: Friluftsfrämjandet Haninge  har under ett flertal år, genom konceptet ”I Sol & Regn”, aktivt medverkat till att personer med autism och funktionsnedsättning ska få möjlighet att ta del av friluftsliv och social samvaro samt få naturupplevelser utifrån egna förutsättningar

Senast uppdaterad: 11 mars 2024