Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tillgänglighet på Torvalla sportcentrum

Haninge kommun har förbättrat tillgängligheten i Torvalla sportcentrum så att det blir lättare för dig med funktionsnedsättning att idrotta och vistas där.

Flexrum och ny dusch i en tillgänglig toalett

Ett omklädningsrum i sporthallen är tillgänglighetsanpassat med dörröppnare, bredare bänkar, klädkrokar på olika höjd, handtag och anpassning av duschar och golvbeläggning. Där finns duschstol, duschbrits och en lift. En tillgänglighetsanpassad toalett i nära anslutning till sporthallarna har utrustats med dusch för att kunna användas som ett könsneutralt omklädningsrum för dig som vill byta om enskilt.

Ledstråk, dörröppnare och tillgänglig läktare

Torvalla har nya ledstråk i golvet för dig med synnedsättning. Alla dörrar har automatisk dörröppning och läktaren har byggts om och har anpassade platser för dig som använder rullstol.

Förbättrad skyltning

Nya taktila skyltar med bra kontrast, punktskrift och bildsymboler kommer att sättas upp under hösten.

Mobil lift i simhallen

I simhallen finns en ny mobil lift som hjälper dig med rörelsenedsättning att bekvämt komma ner och upp ur bassängen.

Elinnebandy – ny paraidrott i Torvalla sporthall

Parasportföreningen Nacka HI startade den nya idrotten elinnebandy under hösten 2020 i samarbete med Haninge kommun. Elinnebandy passar bra för dig som har en rörelsenedsättning och har svårt att idrotta på annat sätt.

Spelarna använder en elinnebandystol som styrs med en joystick. Längst fram på stolen sitter en klubba av plast som spelarna dribblar och skjuter med. Spelet och regler liknar innebandy. Haninge kommun har köpt in elinnebandystolar som finns att låna på Torvalla i samband med träningarna. RF-SISU Stockholm har bidragit med ytterligare en elinnebandystol.

Elinnebandy är möjligt genom ett samarbete mellan Haninge kommun, Nacka HI, RF-SISU Stockholm och Stockholms Parasportförbund.

Läs mer om elinnebandyträningen här

Senast uppdaterad: 19 april 2024