Häringe – storslaget slott och vandring vid havet

Häringe är mest känt för sitt storslagna slott, med dess spännande historia, sina berömdheter och ljuvliga trädgård och idylliska område. Häringe ligger bara 30 minuter från Stockholm.

Poolen på Häringe slott. Foto: Häringe slott

Någon mil söder om Västerhaninge skjuter Häringehalvön ut från Haninges kustremsa. Här möter du ett av Södermanlands artrikaste lövskogslandskap.

Fina vandringsleder med havsutsikt

Till områdets vackra landskap kommer vandrare och naturälskare långväga ifrån för att ta del av naturreservatets vandringsleder, ridstigar, fornlämningar och ugglor.  Ett intressant inslag i Häringes natur är det stora antalet grova ekar som finns kvar från stormaktstidens Sverige.

Det ljusa, omväxlande landskapet är fint för strövtåg och cykelturer. Fina vandringsstigar tar dig runt halvön och Häringenäs finns utsiktspunkter mot skärgården och in mot land.

Mer om Häringe slott

Häringe är mest känt för sitt storslagna slott, med dess spännande historia, sina berömdheter och ljuvliga trädgård och idylliska område.  Slottet och ägorna har haft många ägare sedan Viking Sote först gjorde anspråk på Häringehalvön kring år 1000. Alla ägare har haft mer eller mindre storhetsvansinne, näst intill obegränsade resurser, enorma utgifter och en förkärlek för dekadens, skandaler, glamour och party. Bland några av de mer kända ägarna återfinns Gustav II Adolf, Torsten Kreuger, Axel Wenner-Gren.

Men Häringe Slott, med all sin glamour och sitt överdåd är inte bara ett hotell fullt av excentrisk historia. Det är även en plats du besöker för att njuta av mat, dryck och det goda i livet, bara 30 min från Stockholm.

Fasad slott.Foto: Häringe slott

Karta Häringe

Boende & restauranger

Häringe Slott
08-504 204 40

Häringe slotts webbplats

Senast uppdaterad: 1 juni 2020