Fjärdlång – plats för äventyr

Fjärdlång ligger i Haninges vackra skärgård och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Vid hamnen finns en liten långgrund strand och runt ön kan du bada från fina klippor eller fiska. Här finns gott om plats för både aktiviteter och att hitta lugnet.

Fjärdlång Foto: Mostphotos

fjärdlång4.jpg
Hopp och lek mellan klipporna på Fjärdlång. Foto: Fredrik Hjerling.

Fjärdlång är ett av Haninges 21 naturreservat och det är inte en slump att den vackra och skiftande skärgårdsnaturen på ön är oexploaterad.

Vandra med havsutsikt

Passa på att vandra nbär du besöker Fjärdlång här finns det fina leder med olika svårighetsgrad. En av dem leder dig upp till utkikspunkten Tysta Klint, 36 meter över havet.

Fiske, paddling och svampplockning

Fiskespön finns att hyra för dig som vill testa att fiska. Gillar du att paddla kan du hyra kajak eller varför inte roddbåt? Fjärdlång har fina svamp- och bärmarker och ett rikt djurliv med älg, räv, ugglor och havsörn.

Myggskären

Myggskären är underbara utskär längst ut i Fjärdlångs naturreservat som du bara når med egen båt eller kajak. Det finns två öppna bodar med bäddar. Dessa går inte att förboka utan det gäller att vara först på plats. Läs mer om Myggskärens öppna bod

Vandrarhem

Till Fjärdlång kan du åka med Waxholmsbåt över dagen. Om du stannar längre kan du bo på vandrarhemmet Thielska villan, i stuga eller tälta. Här finns stora fina campingängar.

fjärdlång2.jpgThielska villan. Foto: Fredrik Hjerling.

Karta Fjärdlång

Hitta hit

Boende

Fjärdlångs Vandrarhem 
073-595 53 03
info@enebackens.se
fjardlang-huvudskar.se

Norrötorpet på Fjärdlång
08-123 125 34
Norrötorpet (Skärgårdsstiftelsen)

Senast uppdaterad: 27 maj 2020