Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fjärdlång – plats för äventyr

Fjärdlång ligger i Haninges vackra skärgård och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Vid hamnen finns en liten långgrund strand och runt ön kan du bada från fina klippor eller fiska. Här finns gott om plats för både aktiviteter och möjlighet att hitta lugnet.

Fjärdlång Foto: Mostphotos


Hopp och lek mellan klipporna på Fjärdlång. Foto: Fredrik Hjerling.

Fjärdlång är ett av Haninges 21 naturreservat och det är inte en slump att den vackra och skiftande skärgårdsnaturen på ön är oexploaterad. Till Fjärdlång kan du åka med Waxholmsbåt över dagen.

Vandra med havsutsikt

Passa på att vandra när du besöker Fjärdlång. Här finns det fina leder med olika svårighetsgrad. En av dem leder dig upp till utkikspunkten Tysta Klint, 36 meter över havet.

Fiske, paddling och svampplockning

Fiskespön finns att hyra för dig som vill testa att fiska. Gillar du att paddla kan du hyra kajak eller varför inte roddbåt? Fjärdlång har fina svamp- och bärmarker och ett rikt djurliv med älg, räv, ugglor och havsörn.

Myggskären

Myggskären är underbara utskär längst ut i Fjärdlångs naturreservat, som du bara når med egen båt eller kajak. Det finns två öppna bodar med bäddar där du kan övernatta. Dessa går inte att förboka, utan det gäller att vara först på plats. Läs mer om Myggskärens öppna bod

Vandrarhemmet Thielska villan 

Vandrarhemmet är just nu stängt eftersom kommunen har valt att inte förlänga avtalet med den entreprenör som drivit vandrarhemmet. Nu pågår en utredning om försäljning av fastigheten där vandrarhemmet står.

Ett villkor i försäljningen kommer vara att fastigheten används för det som reservatsbestämmelserna anger. Det är sedan tidigare förbjudet att använda byggnader och anläggningar inom fastigheten för annat än för vandrarhemsverksamhet, korttidsuthyrning och för friluftslivets behov.

Innan försäljningen genomförs kommer dialog hållas med Skärgårdsstiftelsen, Länsstyrelsen och Försvarsmakten för att säkerställa deras intressen.

Läs mer om beslutet här. 

Karta Fjärdlång

Hitta hit

Boende

Norrötorpet på Fjärdlång
08-123 125 34
Norrötorpet (Skärgårdsstiftelsen)

Senast uppdaterad: 17 april 2024