Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Utbildningar för förskolepedagoger

Haninges förskoleutbildning steg 1

Introduktionsutbildning i vår verksamhetsidé och vårt pedagogiska arbetssätt som är inspirerat av Reggio Emilias filosofi och utgår från den svenska läroplanen.

Haninges förskoleutbildning steg 2

Fördjupningsutbildning:

  • projekterande arbetssätt och pedagogisk dokumentation
  • miljön och materialets betydelse
  • ledarskap
  • struktur och organisation

Fördjupningsnätverk kring ateljékultur och bildskapande

Deltagarna utforskar och utvecklar sin bildskapande förmåga i syfte att vidareutbilda och använda kunskaperna på förskolorna. Deltagarna får lära sig tekniker inom foto, måleri, dans och drama. Deltagarna får även kunskap och tips inför inköp av kreativt material penslar, färger, papper, verktyg, lera med mera. Nätverket leds av kommunens centrala ateljérista.

Fördjupningsnätverk kring projekterande arbetssätt och pedagogisk dokumentation

Fördjupning och erfarenhetsutbyte i det pedagogiska arbetet. Deltagarna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Här ges tid till fördjupad analys inom exempelvis förbättringsområden eller hur dokumentation görs på ett etiskt och normkritiskt sätt. Nätverket leds av kommunens centrala pedagogista.

Verksamheterna erbjuds i första hand Haninge kommuns förskolebarn och pedagoger. Fristående förskolor och andra kommuner är välkomna att kontakta oss för tidsbokning.

Senast uppdaterad: 17 juni 2024