Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Utomhuspedagogiskt forum

Med Utomhuspedagogiskt forum vill vi sänka trösklar och underlätta för fler pedagoger att ta sig ut med sina klasser, fritidsgrupper eller förskolegrupper, och tillgängliggöra lärande genom upplevelse. Oavsett förkunskaper och resurser.

Forumet har 2-3 träffar per termin, eftermiddagar, varvat fysiska träffar och via Teams, ofta hybridmöte där du själv kan välja. Pedagoger på Haninges alla skolor och förskolor är varmt välkomna. Gruppen fungerar som ett öppet forum för kollegialt lärande.

Vårterminens träffar

Under våren 2024 finns två träffar inbokade:

-----

Torsdag 8 februari, 15.30-17.00

Tema: Ämnesövergripande eller ämnesspecifikt, kanske båda?

Hur kan du föra in fler ämnen i utomhusundervisningen? Hur kan du jobba ämnesövergripande ute? Vi ger ett praktiskt exempel på det - tillsammans tillverkar vi rökgasugnar av återvunna plåtburkar och proveldar i dem. Vilka ämnen har vi tagit upp? Vilka andra ämnen går att ta upp på liknande sätt? Vad tar du med dig till din arbetsplats? 

Vi håller till utomhus, ta med dig kläder efter väder. Ta även gärna med dig tomma, urdiskade konservburkar i lite olika storlekar om du har.

----

Torsdag 2 maj, 15.30-17.00 

Tema: Upptäck närnaturen

Den här träffen fokuserar på den biologiska mångfalden som vi hittar alldeles runt knuten. Du behöver inte vara expert på temat för att ge dig ut på upptäcktsfärd med dina barn/elever. Det krävs inte särskilt avancerad och dyr utrustning eller att färden leder långt bort. Närnaturen har mycket att erbjuda oss. Att alltid lämna en lägerplats finare än vi fann den, är ett användbart ledord när vi rör oss ute. Kanske plockar vi skräp längs färdvägen. Den här gången avslutar vi träffen med att tillverka fröbomber vi kan sprida där det saknas blommor.

Vi håller till utomhus, ta med dig kläder efter väder. 

Missa inget från Utomhuspedagogiskt Forum 

Anmäl dig och bli inbjuden till träffarna och i Teamskanalen där vi delar material och idéer.

Anmälan till Utomhuspedagogiskt Forum: https://haninge.insurvey.com/-/F009B0FF31C7F

 

Kontakt

Miljöverkstan
Rudan center, Rudanvägen 45
(Rudans friluftsområde, nära Handens pendeltågsstation)
136 50 Haninge

miljoverkstan@haninge.se

Patrik Swede 
Biolog/Pedagog
08-606 81 99
patrik.swede@haninge.se

Therese Säfström
Kulturgeograf
08-606 96 23
therese.safstrom@haninge.se

Pär Plüschke 
Socialpedagog
08-606 81 95
par.pluschke@haninge.se

Följ oss på Instagram miljoverkstan_haninge

Senast uppdaterad: 17 maj 2024