Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Planera uteundervisning

Här samlar vi tips och idéer för dig som lärare. Uppslagen riktar sig framför allt till dig som undervisar i Haninge, och vad du kan använda här i närområdet i din undervisning. Men även en del generella uppslag om hur du kan arbeta upplevelsebaserat och utomhuspedagogiskt.

Skylt med rådjur i siluett Två rådjur i siluett Foto: Haninge kommun

Miljöverkstan har varit med och tagit fram två platser med djurtema där elever tillsammans med pedagoger kan lära sig mer om djuren i vår närnatur.

Ut med eleverna - upplev SO

Här har vi samlat idéer och material för dig som undervisar i SO F-gymnasiet/vux. Tipsen utgår från möjligheterna att förlägga undervisning utomhus och att uppleva omgivningen och samhället. Läs vidare på Upplev SO i Haninge.

Djur i din natur - Höglundaparken, Jordbro

Skogsdungen kring soltemplet i Höglundaparken är mera svårnavigerad än Maxingeslingan. Här gömmer sig några av de djur som finns i vår närnatur, hare, rådjur, ekorrar, skogsödla och räv. Kolla även in bihotellet som ser ut som Årsta slott i slänten mot badet till. Kan du se om några hål i vedklabbarna har murats igen? I så fall är det hotellrummet upptaget!

Djur i din natur - Maxingeslingan vid Rudan

Den populära Maxingeslingan (ca 2,1 km) har en hård yta som är lätt att gå på och tillgänglig även för rullstol, permobil och för dig med barnvagn. Det finns några branta backar, så det kan vara svårt att ta sig runt hela slingan utan ledsagare. Utmed slingan finns många sittbänkar att vila på och njuta av utsikten med en smörgås. 

Tips från Miljöverkstans skolteman  

Miljöverkstan lärarleder flera skolteman för elever i Haninge kommun för olika årskurser. I våra lärarhandledningar kan du få tips och idéer till egna lärandeaktiviteter utomhus och/eller genom upplevelser. Ladda gärna ner våra lärarhandledningar under respektive skoltema

Senast uppdaterad: 26 mars 2024