Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vinnare av Pedagogiska utmärkelser 2018

Under utbildningsförvaltningens strategidag den 13 september 2018 delades de pedagogiska priserna ut. Allmänheten har lämnat förslag till nomineringar i nio kategorier och juryn, bestående av förvaltningsledningen, har utsett vinnarna.

Från vänster till höger: MAria Ljunggren, Maria Pelle-Bäck, Erika Kihlberg, Sara Höök, Ionna Costas, Anders Nordlund (ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden), Carina Claesson, Maria Fägersten (ordförande i grund- och förskolenämnden) och Jan Forsling Foto: Claudia Fried

Priserna delades ut av grund- och förskolenämndens ordförande Maria Fägersten samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Anders Nordlund.

Från vänster till höger på gruppbilden:  Maria Ljunggren, Maria Pelle-Bäck, Erika Kihlberg, Sara Höök, Ioanna Costas, Anders Nordlund (ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden), Carina Claesson, Maria Fägersten (ordförande i (grund- och förskolenämnden) och Jan Forsling.

Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag förskola

Vinnare Reeta Koponen, förskolan Tallen

Juryns motivering

Reeta på förskolan Tallen får utmärkelsen för sitt fina samspel med barnen. Även barn som har svårt att ta kontakt med vuxna växer i Reetas närhet och känner sig trygga och självsäkra.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, grundskola/grundsärskola, F–6

Vinnare Carina Claesson, Tungelsta skola

Foto: Claudia Fried
Fotograf Claudia Fried

Juryns motivering

Carina får utmärkelsen för att hon är en otroligt engagerad pedagog som hela tiden hittar lösningar anpassade för den enskilda individen. Eleverna älskar henne och uppskattar hennes engagemang för att alla barn ska lyckas.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, fritidshem inom grundskola/grundsärskola

Vinnare Maria Ljunggren, Fritids Ribbybergsskolan

Foto: Claudia Fried
Fotograf Claudia Fried

Juryns motivering

Maria får utmärkelsen för att hon är en suverän pedagog som strävar efter att utvecklas och lära mer. Hon ser varje barn och är en trygg klippa som bidrar till en professionell och välplanerad verksamhet.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, grundskola/grundsärskola 7–9

Vinnare Ioanna Costas, Brandbergsskolan

Foto: Claudia Fried
Fotograf Claudia Fried

Juryns motivering

Ioanna får utmärkelsen för att hon genom sin kärlek till arbetet och skickliga pedagogiska insats gör avtryck hos såväl elever som vårdnadshavare. Hon är en sann lagspelare, skicklig kommunikatör och fantastisk medmänniska som tar sig tid att lyssna på eleverna.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, gymnasie- och vuxenutbildningen, gymnasiesärskola, särskid utbildning för vuxna

Vinnare Sara Höök, Fredrika Bremergymnasiet

Foto: Claudia Fried
Fotograf Claudia Fried

Juryns motivering

Sara får utmärkelsen för sitt stora engagemang och sin höga ambition. Hon är en lärare med starkt positivt inflytande och har inspirerat en elev att vilja bli svensklärare på gymnasienivå efter att eleven insett vilket stor skillnad en lärare kan göra.


Skicklig pedagogisk ledning och utveckling

Vinnare Erika Kihlberg, förskolan Ekorren

Foto: Claudia Fried
Fotograf Claudia Fried

Juryns motivering

Erika får utmärkelsen för att hon är en oerhört skicklig pedagog och förskolechef. Hon har en stark drivkraft att förbättra och utveckla. Med stor professionalism balanserar hon verksamhet, kooperativ, personal, vårdnadshavare och styrelse.


Bästa innovatör och entreprenör

Vinnare Tuija Lehtinen, central stödavdelning

Juryns motivering

Tuija får utmärkelsen för att hon med hög kompetens, stor inspirationsförmåga och outtröttligt engagemang under flera års tid arbetat med att implementera det värdegrundsutvecklande arbetssättet CPS.


Bästa förskolerestaurang/skolrestaurang

Vinnare Jan Forsling, Västra Ekoskolan

Foto: Claudia Fried
Fotograf Claudia Fried

Juryns motivering

Jan får utmärkelsen för att han lagar fantastisk mat, men också för sin lyhördhet och
vilja att testa nya saker. Han är en omtänksam och omhändertagande person som
alltid tar sig tid att lyssna till såväl elever som personal.


Bästa miljöarbete

Vinnare Maria Pelle-Bäck, KreMiMa

Foto: Claudia Fried
Fotograf Claudia Fried

Juryns motivering

Maria får utmärkelsen att hon och KreMiMa genom sitt fokus på återbruk bidragit till en reell minskning av kommunens materialförbrukning och förändrade attityder hos barn och pedagoger. Hon är alltid påläst, alltid engagerad, alltid inspirerande!

Kontakt

Utbildningsförvaltningen
utbildningsforvaltningen@haninge.se

Tidigare års vinnare av pedagogiska priser

Senast uppdaterad: 31 augusti 2021