Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vinnare av Pedagogiska utmärkelser 2017

Under utbildningsförvaltningens strategidag den 18 september 2017 delades de pedagogiska priserna ut. Allmänheten har lämnat förslag till nomineringar i nio kategorier och juryn, bestående av förvaltningsledningen, har utsett vinnarna.

Bild på vinnarna av pedagogiska utmärkelser 2017 Foto: Fredrik Hjerling

Priserna delades ut av grund- och förskolenämndens ordförande Maria Fägersten samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Anders Nordlund.

Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag förskola, år 2017

Vinnare

Marianne Petrén, Könul, Ismayilova, Radica Jovanovic. Avdelningen Saga 2, Förskolan Långbäling.

Juryns motivering

Med ett stort engagemang har Saga 2 arbetat med ett projekt där fokus har legat på naturvetenskapligt utforskande och social hållbarhet. Pedagogerna har tillsammans med barnen arbetat utifrån tänket att lära tillsammans. Samspel och språk har varit viktiga faktorer i pedagogernas fina och genomtänkta arbete. Saga 2 har verkligen visat på ett fantastiskt integrationsarbete, som är ett viktigt steg för framtidens samhälle.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, grundskola, F–6 år 2017

Vinnare

Heléne Rönngren, Vikingaskolan.

Juryns motivering

Helén är den bästaste läraren. Hon är alltid snäll och rolig. Hon förvandlar tråkiga saker till roliga. Hon lyssnar alltid och förklarar bra. Hon är släkt med Pippi Långstrump och Tant Gredelin, förutom vid prov - då hon är fröken Pet (petnoga). Helene gör skolan mycket roligare.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, fritidshem år 2017

Vinnare

Mona Sundström, Gunlög Jönsson, Ulrica Lindberg. Fritidsavdelningen Fjärilen, Vendelsömalmsskolan. Fotograf: Fredrik Hjerling.

Juryns motivering

Personalen på avdelningen Fjärilen är glada, positiva och påhittiga och det smittar av sig på eleverna. Det råder ett lugnt klimat på avdelningen tack vare tydlig struktur och tydliga ramar för hur eleverna ska vara mot varandra och tack vare att det finns en variation av arbetssätt. Fjärilen har tydliga veckoplaneringar och aktiviteter planeras, genomförs och utvärderas. Personalen är måna om att skapa en röd tråd för elevernas hela skoldag och samarbetar gärna med andra avdelningar.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, grundskola 7–9 år 2017

Vinnare

Reem Grindsäter, Ribbyskolan.

Juryns motivering

Reem är anledningen till att jag kan skriva det här på svenska och inte behöva översätta vartenda ord. Hon är allting som en lärare borde sträva efter att likna. Hon vill att alla som kommer in i hennes klassrum ska trivas där och i Sverige. Hon lyckas alltid anpassa undervisningen till allas individuella behov och göra den intressant och inspirerande. Hon gör det lilla extra, hon försöker mer än hon måste och bryr sig mycket mer än hon behöver.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, gymnasie- och vuxenutbildningen år 2017

Vinnare

Misel Ivic, Fredrika Bremergymnasiet. På bilden: Fredrika Bremergymnasiets rektor Robert Aspfors tog emot priset.

Juryns motivering

Misel är sjukt bra på att ha kontakt med ungdomar. Sjukt bra på att förstå ungdomar och har ett lärosätt som är grymt anpassat. Ingen tvekan om att Misel är bästa läraren på skolan.


Årets skolledare år 2017

Vinnare

Stefan Friberg, Ribbyskolan.

Juryns motivering

Stefans ledarskap har en bra blandning av struktur, uppföljning, tillit och tilltro. Men framförallt en stor portion kärlek till elever och personal. Rekrytera, utveckla och behålla personal har aldrig varit ett problem. Detsamma gäller att lyfta elever och få dem att lyckas trots alla odds. Denna vinnare representerar därför det hela Haninge kommun står för.


Bästa innovatör och entreprenör år 2017

Vinnare

Karin Karlström, Svartbäcksskolan. På bilden; Svartbäcksskolans rektor Susanne Dybäck tog emot priset.

Juryns motivering

Med en gedigen kunskap och stor pondus hittar Karin alltid nya vägar att möta eleverna och att föra fram sitt budskap i ett mer hälsofrämjande arbetssätt. Karin är tydlig, informativ och professionell i möten med så väl eleverna som deras vårdnadshavare. Karin är pedagogisk och tar gärna till kreativa metoder så som rollekar eller drama för att få eleverna delaktiga och för att kommunicera ett budskap.


Bästa förskolerestaurang/skolrestaurang år 2017

Vinnare

Evelina Johnsson, Mårtensbergs förskola.

Juryns motivering

Evelina lagar bättre mat än mormor som kommer på andra plats. Lagar man bättre mat än mormor måste man vara bäst.


Bästa miljöarbete år 2017

Vinnare

Åse Åkesson, förskolechef Norra Jordbro förskolor.

Juryns motivering

Åse har under många år medvetet och strukturerat arbetat för hållbara miljöer och förhållningssätt. Detta arbete har engagerat barn, pedagoger och vårdnadshavare till att gemensamt ta ansvar och visa omsorg för miljön. I central ledningsgrupp förskolan inspirerar Åse kollegor och sätter hållbarhet i fokus.

Kontakt

Utbildningsförvaltningen
utbildningsforvaltningen@haninge.se

Tidigare års vinnare av pedagogiska priser

Senast uppdaterad: 17 april 2023