Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Pedagogiska priser 2021

Nu är det klart vilka som vunnit de pedagogiska priserna. Den 18 maj 2022 delades 2021 års priser ut under högtidliga former på Hotel Winn i Handen till ett gäng glada pedagoger och annan skolpersonal i Haninges förskolor och skolor.

Vinnarna i pedagogiska priser 2021. Vinnarna i pedagogiska priser 2021 samt Tobias Hammarberg, ordförande i grund- och förskolenämnden, och Maria Fägersten, ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Foto: Thomas Hultgren

Varje år lyfter Haninge kommun fram och belönar de som utvecklat verksamheten på en förskola eller skola. Kollegor, chefer, elever eller anhöriga kan nominera. Juryn består av ledningsgruppen på utbildningsförvaltningen.

Ordförande i grund- och förskolenämnden, Tobias Hammarberg, och ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Maria Fägersten, delade ut priserna som gick till medarbetare i kommunala skolverksamheter och i friskolor.

Här är vinnarna som fick 2021 års pedagogiska priser.

Utmärkelse: Särskilt skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, förskola

Vinnare: Steffani Skärberg, Skogslindens förskola

Steffani Skärberg, Skogslindens förskolaFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Steffani kämpar varje dag för att alla barn ska kunna komma till förskolan och känna trygghet och glädje och kämpar för barns rättigheter samt integritet. Hon söker lösningar och utmaningar för att uppnå det bästa för barnen varje dag!

Utmärkelse: Särskilt skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, grundskola F-6, grundsärskola F-6

Vinnare: Johanna Thögersen, Tungelsta skola

Johanna ThögersenFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Johanna besitter en  medvetenhet och närvaro i sin undervisning där hon varje dag skapar en trygg, lugn och tillåtande lärandemiljö som får alla elever att känna sig sedda.

Johanna ger alla elever utmaningar utifrån sina individuella förmågor, hon får dem att tro på sig själva. Hon är en äkta pedagog!

Utmärkelse: Särskilt skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, fritidshem inom grundskola, grundsärskola

Vinnare: Catrin Krantz, Ribbyskolan

Catrin KrantzFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Catrine är en fantastisk pedagog som satsar stort på rörelse för eleverna under raster och fritidsverksamhet. Hon gör alltid sitt yttersta för att hitta på olika sätt för att få eleverna att röra på sig. Hon är en pedagog som får alla att både känner sig trygga och sedda. Där Catrin är händer det grejer, hon är en viktig pelare på vårt fritidshem!

Utmärkelse: Särskilt skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, grundskola 7-9, grundsärskola 7-9

Vinnare: Ulf Johansson, Tungelsta skola

Ulf JohanssonFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Ulf är en lärare som alltid värnar om elevernas bästa. Han tar sig alltid tid att förklara så att alla förstår samtidigt som han gör lektionerna intressanta även de lektioner som skett på distans. Med ett leende på läpparna anpassar han sin undervisning efter sina elevers behov, han är helt enkelt en lärare med ett hjärta av guld.

Utmärkelse: Särskilt skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, högskoleförberedande program gymnasieskola

Vinnare: Yen Le, ES Fredrika Bremer

Yen LeFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Yen lyckas kombinera teoretisk och praktisk undervisning på ett sätt som ger eleverna en helhetsbild. Hon är tydlig gällande förväntningar, bedömning och betygssättning vilket skapar trygghet i klassrummet. Hon anpassar sin undervisning både utifrån gruppens behov och önskemål samtidigt som hon har den enskilda individens kunskapsutveckling i fokus. Yen är en genuint engagerad pedagog och mentor – ständigt med elevernas bästa i fokus.

Utmärkelse: Särskilt skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, yrkesprogram gymnasieskola, gymnasiesärskola

Vinnare: Arbetslaget VO Fredrika Bremer – Kajsa Fürsten Andrén, Åsa O'Connor, Camilla Söderholm, Katarina Olavi, Lahijan Delen, Jan-Erik Söderlund, Ulf Nyberg, Ellen Nathansson, Assad Kader Mohammad, Sandra Rahal

Arbetslaget VO Fredrika BremerFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Genom lösningsfokus och samarbete strävar arbetslaget alltid efter elevernas måluppfyllelse och välmående. Arbetet grundar sig i god pedagogik, goda relationer och ett ambitiöst mentorskap där man ser till helheten för eleverna.

Samarbetet mellan kurserna är väl utarbetat för att ge eleverna ett större sammanhang. Både mellan programgemensamma och gymnasiegemensamma ämnen som tex journalskrivning på engelska, hälsotester inom hälsopedagogik, medicin och naturkunskap.

Utmärkelse: Särskilt skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, introduktionsprogram gymnasieskola eller individuellt program gymnasiesärskola

Vinnare: Maria Abrahamsson, individuella programmet Riksäpplet

Maria AbrahamssonFoto: Thomas Hultgren

Motivering: En otroligt skicklig pedagog som jobbar lågaffektivt och med en smittande entusiastisk energi. Kommunikation på alla nivåer är hennes styrka.

Med sitt fantastiska engagemang, trygghet och kompetens driver Maria skolutveckling med ständig fokus på elevernas och personalens bästa. Att få arbeta med Maria är verkligen en ynnest!

Utmärkelse: Särskilt skicklig pedagog, arbetsgrupp, vuxenutbildningen

Vinnare: Anna Ek, Centrum Vux

Anna EkFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Anna har genom sitt otroliga kunnande fört vidare sin kunskap och sina erfarenheter till oss på barnskötarutbildningen. Vi var alla redan anställda på förskolor och skolor i Haninge kommun och utbildningen var den första som gjordes på det här sättet. Med sitt positiva sätt kunde hon alltid få oss entusiastiska och vi hade många härliga diskussioner. Hon har en otrolig förmåga att få oss att känna att vi är viktiga och bra i vårt yrke!

Utmärkelse: Särskilt skicklig pedagogisk ledning och utveckling

Vinnare: Bobby Sundin, Brandbergsskolan

Bobby SundinFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Med eleven i fokus leder denna skolledare sina verksamheter med en tydlig närvaro, stort engagemang och tydlig vilja att alltid lära sig nytt. Bobby är både analytisk och kreativ i att hitta lösningar för verksamhetsutveckling och anpassningar för enskilda elever med stora utmaningar.

Utmärkelse: Bästa innovatör och entreprenör

Vinnare: Ann Nyström, Svartbäcksskolan

Ann NyströmFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Detta är Svartbäcksskolans vaktmästare som är en riktig entreprenör och en sann pedagog . Med ett stort engagemang ser hon alltid till att ha elever med sig i sitt dagliga arbete. Otrygga elever, elever som behöver paus finns det alltid en plats för och dörren är öppen för den som behöver. Detta är en vaktmästare utöver det vanliga som jobbar med både kropp och själ! Med elever, miljö och trivsel som fokus. Alltid positiv och lösningsfokuserad - ett relationsskapande med stort hjärta!

Utmärkelse: Bästa förskolerestaurang/skolrestaurang/kök

Vinnare: Marjan Esmaili, Tamburinens förskola

Marjan EsmailiFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Otroligt duktig kokerska, underbar kollega och superfin människa. Alltid på plats, lyhörd, professionell, respektfull mot alla. Hon fixar, trixar och trollar för att alla ska vara nöjda, och hennes mat är fantastisk. Vi är lyckligt lottade att ha henne hos oss!

Utmärkelse: Bästa miljöarbete

Vinnare: Västra Ekoskolan

Västra EkoskolanFoto: Thomas Hultgren

Motivering: Skolans miljöarbete täcker alltifrån arbetet med Grön flagg, att ta hand om egna odlingar på skolgården för att sedan få maten från de odlingarna lagade i sitt egna skolkök, till att upptäcka skräp på en av skolutflykterna, och självklart plocka med sig det till närmsta soptunna. Omtanken om miljön finns med i all undervisning och genomsyrar barnens skol- och fritidstid med resultatet att barnen har ett naturligt miljötänk med sig in i framtiden.

Fotograf: Thomas Hultgren

Kontakt

Utbildningsförvaltningen
utbildningsforvaltningen@haninge.se

Tidigare års vinnare av pedagogiska priser

Vill du inte vara med i nomineringen?

Om du inte vill vara med i nomineringen kontakta utbildningsförvaltningen som då tar bort dina personuppgifter. 

utbildningsförvaltningen

Senast uppdaterad: 2 januari 2024