Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Djursafari

Högt upp i träden och längst nere på marken. Under en promenad runt sjön Nedre Rudan eller genom Höglundaparken kan den som är uppmärksam hitta både fåglar och djur gömda i skogen. Hur många hittar du?

Skylt med rådjur i siluett Två rådjur i siluett Foto: Haninge kommun

Miljöverkstan har varit med och tagit fram två platser med djurtema där elever tillsammans med pedagoger kan lära sig mer om djuren i vår närnatur.

Maxingeslingan

Den populära Maxingeslingan (ca 2,1 km) har en hård yta som är lätt att gå på och tillgänglig även för rullstol, permobil och för dig med barnvagn. Det finns några branta backar, så det kan vara svårt att ta sig runt hela slingan utan ledsagare. Utmed slingan finns många sittbänkar att vila på och njuta av utsikten med en smörgås. 

Höglundaparken

Skogsdungen kring soltemplet i Höglundaparken är mera svårnavigerad än Maxingeslingan. Här gömmer sig några av de djur som finns i vår närnatur, hare, rådjur, ekorrar, skogsödla och räv. Kolla även in bihotellet som ser ut som Årsta slott i slänten mot badet till. Kan du se om några hål i vedklabbarna har murats igen? I så fall är det hotellrummet upptaget!

Lärarhandledningar

Är du pedagog eller nyfiken på djuren? Ladda gärna ner våra lärarhandledningar.

Senast uppdaterad: 27 september 2023