Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kultur

Romerna är en av Sveriges nationella minoritetsgrupper och har varit en del av Sveriges befolkning i 500 år.

Romer har funnits i Haninge lika länge som Haninge kommun existerat. För att stärka den romska kulturen och den romska identiteten har kommunen gemensamt med den Romsk kulturförening organiserat olika kulturella insatser.

De romska danskurserna är riktade till barn mellan 6-18 år. Kurser samlar både romska och icke romska barn för att tillsammans lära sig den traditionella romska dansen. Om ni är intresserade av barndanskurser kan ni ta kontakt med oss.

 

Danslärare och elev

 

Den romska utställningen är ett samarbete mellan den romska föreningen och processledaren för romsk inkludering. Utställningen invigdes i mars 2018 i Jordbro kultur- och föreningshus. Ambitionen är att utställningen ska vara ambulerande i kommunen så att fler kan ta del av den. Ni som besöker utställningen och vill lyssna på en audioguide kan klicka på länken och få ljudfilen i er mobiltelefon.

Utställning. 

Ni som besöker utställning och vill lyssna på en audio guide kan klicka på länken och få ljudfilen eran mobil. 

Audio guide 

Kontakt

Gregor Kwiek

08-606 71 32

gregor.kwiek@haninge.se

Senast uppdaterad: 4 juni 2018