Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Så här går det till

Här kan du läsa om hur du gör för att ansöka om feriepraktik.

  1. Gå i genom listan över vilka arbetsområden du kan söka till, välj de 2 alternativen där du helst skulle vilja arbeta.
  2. Ansök mellan 9 februari och 9 mars. När du ansökt kommer du att få en bekräftelse via mejl att ansökan gått igenom, du får då också mer information om vad du ska göra.
  3. Senast den 18 april får du ett mejl där det står om du fått en feriepraktikplats eller inte. Om du får ett jobberbjudande behöver du meddela om du vill ha platsen eller inte. Om du inte svarar i rätt tid så räknas det som ett nej och platsen går till någon annan. Ni som inte blir erbjuden ett jobb vid utlottningen hamnar automatiskt på en reservplats, då kan du få ny chans när reservplatser delas ut.
  4. Om du tackar ja till platsen så kommer vi skicka anställningsavtal och mer information. Eftersom du är under 18 år måste även din förälder/målsman skriva under den blankett som du får i mejlet med erbjudandet. Den underskrivna blanketten ska du skicka tillbaka till oss i det bifogade kuvertet tillsammans med 1 exemplar av det påskrivna anställningsavtalet.

När du gjort din ansökan kan du följa processen via "Mina sidor".

Viktig information

Du som ska arbeta inom förskola, fritids eller fritidsgårdsverksamhet samt kultur och fritid ska fylla i blanketten "Begäran om utdrag från belastningsregistret". Mer information om det finns under "Information och blanketter".

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 9 februari 2021