Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vinnarna av pedagogiska priset 2020

Under fredagen den 26 februari 2021 delades de pedagogiska priserna ut i Haninge kommun. I sammanlagt nio kategorier korades totalt 15 vinnare på olika skolor ute i kommunen. På plats fanns utbildningsdirektör Henrik Lindh, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten och grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg för att dela ut priser och hylla Haninges pedagogiska stjärnor.

Pedagog Jennie Von Bergen på Söderbymalmsskolan vinner pris i pedagogiska priserna. Hon håller i en blombukett och ler in i kameran. Jennie von Bergen, en av vinnarna i pedagogiska priset 2020 Foto: Cristin Lindén

2020 var följande 15 vinnare i årets pedagogiska priser:

Kategorin för Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag - förskola
Güler Akdag  på Lilla Rudan Pysslingen förskola

Motivering: Med ett brinnande engagemang för varje  barn och familj ser Güler Akdag till att alla barn på förskolan känner sig trygga och ges möjlighet att växa. Hon ser varje barn med stor tro och kompetens och välkomnar alla med glädje och öppna armar. Hon är en färgstark person med ett hjärta som lämnar plats åt alla som behöver henne.

Kategorin för Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag - grundskola, grundsärskola F-6
Jessica Raab på Muskö skola

Motivering: I sitt uppdrag ger Jessica Raab allt och lite till för att fånga varje enskild elev i deras lärande. Genom sin trygga personlighet och genom sina kunskaper om anpassningar, stöd och lågaffektivt bemötande har Jessica vänt en orolig klass till en klass präglad av studiero. Hon ser till att alla elever lyckas. ” Hon är värd detta pris och alla andra priser, alla behöver en Jessica i sitt liv”.

Kategorin för Skicklig pedagog grupp eller arbetslag fritidshem - grundskola,  grundsärskola
Ava Demirovic på Höglundaskolan

Motivering: Ava sätter barnens intressen och behov i första rum och genom tillit och förtroende väcker hon en nyfikenhet, lust och motivation hos eleverna.  Förutom att Ava är en fantastisk fritidspedagog med stor tro på alla elevers förmåga är hon en fantastisk kollega.

Kategorin för Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag inom grundskola, grundsärskola 7-9
Jennie von Bargen på Söderbymalmsskolan

Motivering: Jennie von Bargen är en engagerad lärare som med entusiasm möter alla elever i deras lärande. Hon är en tillgänglig och uppskattad mentor som både stöttar och peppar eleverna för att de ska lyckas. Jennie ser alla elever. Det är tydligt att Jennie älskar sitt jobb och sina elever.

Kategorin för Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag - gymnasie-och vuxenutbildningen, gymnasiesärskola, särskild utbildning för vuxna
Halvtidsmentorerna på Barn- och fritidsprogrammet – Fredrika Bremer - Sara Olausson, Ulla-Lena Nielsen och Joakim Gustafson

Motivering: För halvtidsmentorerna på Barn- och fritidsprogrammet är elevfokus det viktigaste och de säkerställer att alla elever blir bemötta och utmanande där de själva befinner sig. De har ett ständigt fokus på att utveckla sitt uppdrag och sig själva. Trygghet, engagemang och relationsbyggande är ledord för halvtidsmentorerna.

Kategorin för Skicklig pedagogisk ledning och utveckling
Skolledningen på HagaLyckebyskolan - Andreas Hass, Annica Linton, Rose-Marie Öberg, Åsa Ferm och Eva Alpedal

Motivering: Skolledningen på HagaLyckebyskolan har på ett fantastiskt sätt peppat och stöttat skolans lärare under ett omtumlande år. Med stor förståelse och ett enormt engagemang har det motiverat och inspirerat skolpersonalen att med glädje försätta sitt värdefulla uppdrag på skolan. En skolledning som via kompetens, lyhördhet och lösningsfokus skapar en enorm teamkänsla som driver skolans personal framåt mot gemensamma mål. 

Kategori för Bästa innovatör & entreprenör
Marcus Carlsson Elevassistent på HagaLyckebyskolan

Motivering: Årets innovatör och entreprenör är Marcus Carlsson, elevassistent på HagaLyckebyskolan. Han bjuder in till roliga övningar och lekar. Han är en mycket uppskattad person som genom lekfullhet och kreativitet bidrar med mycket glädje.

Kategorin för Bästa förskolerestaurang/skolrestaurang/kök
Hamdiye Ciftci på Vendelsögårds förskola

Motivering: Hamdiye Ciftci lagar mat i världsklass och ser till att både barn och pedagoger får en så bra dag som möjligt.  Omtanke och kärlek präglar hennes inställning och för henne är  ingenting omöjligt,  hon är hjärtat på Vendelsögårds förskola. 

Kategorin för Bästa miljöarbete
Jessica Fernlund och Caroline Ottebjer - Raoul Wallenberg 2

Motivering: Jessica Fernlund och Caroline Ottebjer arbetar på att kreativt sätt för att göra barnen miljömedvetna. Genom deras fågel ”Åke” har barnen lärt sig hur viktigt det är att alla tar ansvar för miljön och naturen.

Kontakt

Utbildningsförvaltningen
utbildningsforvaltningen@haninge.se

Tidigare års vinnare av pedagogiska priser

Senast uppdaterad: 16 maj 2022