Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Värd i Haninge

I korthet går Värd i Haninge ut på att erbjuda information om destinationen på många platser där människor befinner sig, till exempel butiker, restauranger, hotell, museer, hamnar och andra ställen. Vi fokuserar också på att erbjuda ett värdskap där människor känner sig sedda, viktiga och välkomna. Som besökare räknas såväl invånare som vill uppleva mer av sin kommun, fritidshusägare liksom tillfälliga gäster som besöker Haninges olika delar.

Värd i Haninge är ett nytt koncept som startade våren 2014. Det är vår del av Värd i Stockholms skärgård – ett för hela skärgården gemensamt projekt som är sprunget ur Skärgårdsstrategins destinationsutvecklingsprojekt för Stockholms skärgård. Även Nynäshamn, Nacka, Norrtälje, Vaxholm, Värmdö och Österåkers kommuner har värdar likt våra.

Vilka kan bli Värd i Haninge?

De företag och föreningar som har en entré för allmänheten, besökare, och som vill erbjuda information om Haninge och ett välkomnande värdskap, är välkomna att bli Värd i Haninge. Det kan handla om till exempel hotell, vandrarhem, butiker, camping, restauranger, köpcentrum, hamnar, aktivitetsarrangörer, idrottshallar, mäklare och banker. Dessa kan vara belägna i skärgården likväl som i Haninges tätorter.

Hur märks Värd i Haninge för besökare?

Alla Värd i Haninge får broschyrställ som ger samma signal till besökaren, att man kommit till ett ställe med information och kunskap. Här ska besökaren få tillgång till kartor samt de broschyrer som är relevanta för området. Det ska också finnas en viss baskunskap hos en eller flera anställda om Haninge som besöksmål som gör att besökaren ska kunna få information eller hänvisning till mer information. Besökaren ska också känna sig välkommen till, och väl bemött hos alla Värd i Haninge.

Vad vill vi ha från deltagarna i Värd i Haninge?

Deltagare i Värd i Haninge gör en överenskommelse med Haninge kommun om att delta i utbildningsseminarier, om skyltning och/eller broschyrställ samt vilka trycksaker som ska finnas med mera. Viktigt att nämna är att man inte behöver kunna allt om allt i hela Haninge, det vore orimligt. Det viktiga är att man kan det mest basala och har viljan att erbjuda besökaren det man kan.

Vad får man som Värd i Haninge?

Alla som anmäler sig som Värd i Haninge erbjuds 

  • Utbildning, kunskapsseminarier om Haninge som besöksområde 
  • Utbildning, värdskapsseminarium från Värdskapet AB
  • Broschyrställ 
  • Trycksaksdistribution enligt överenskommelse
  • Informationsmaterial för internt bruk
  • Nätverket inom hela Värd i Haninge och Värd i Stockholms skärgård
  • Exponering på Haninge kommuns turistwebb

Kontakt

Lovisa Lindmark
Marknadsföringsstrateg
08-606 50 42
lovisa.lindmark@haninge.se

 

Senast uppdaterad: 6 februari 2018