Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vendelsö-Gudö

Vendelsö-Gudö är beläget i Haninge kommuns norra tätortsdel, på ömse sidor om Gudöbroleden. Kommundelscentrum är Sågen centrum. Avståndet till Haninge Centrum är cirka 5 km. Vendelsö-Gudö har cirka 7 000 invånare.

Foto: Eva Simonson

Bostäder

Vendelsö-Gudö har en blandning av flerbostadshus, radhus, kedjehus och villor. I Gudöområdet närmast Tyresö och i Lyckeboområdet vid gränsen mot Tyresta nationalpark består bebyggelsen i huvudsak av fritidshus.

Allmän och kommersiell service

Servicen är i huvudsak koncentrerad till Sågens centrum. Där finns Vi-butik, matservering med mera. En kilometer sydost om Sågens centrum finns även vårdcentral. Nära till ligger Coop Forum och ICA MAXI stormarknad. Det är även nära till Brandbergens centrum och Haninge centrum.

Skola, barn- och äldreomsorg

I Vendelsö-Gudö finns Hagaskolan och Lyckebyskolan. Det finns ett flertal förskolor och ett äldreboende, Hagagården.

Mer information om:

Förskola och skola 

Vård- och omsorgsboende, Hagagården

Kommunikationer

Direktbuss finns till Gullmarsplan, Tyresö och Nacka samt lokala busslinjer som passerar såväl Haninge centrum som pendeltågstationen.

Senast uppdaterad: 27 januari 2021