Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Säsongsanpassade menyer skapar aptit och matglädje på äldreboenden

Som ett led i arbetet med vårt måltidskoncept och med syfte att skapa god aptit och matglädje för de äldre på kommunens boenden har kökspersonal och dietist tagit fram en vår- och sommarmeny som hade premiär den 1 maj.

"" Kycklingcurrygryta med ris är en av rätterna på den nya vår- och sommarmenyn. Foto: Haninge kommun

Hösten 2022 påbörjades ett arbete med att ta fram säsongsanpassade menyer för våra vård- och omsorgsboenden och från och med den 1 maj är vi igång med den nya vår- och sommarmenyn. Menyerna har tagits fram med tanken om att arbeta mer hållbart och säsongsanpassat.

- Att skapa förutsättningar för god aptit och matglädje för våra boende är ett mycket viktigt uppdrag och vi är väldigt stolta över att vi tillsammans fortsätter utveckla vårt måltidskoncept och att vi dessutom har låtit både personal och boende vara delaktiga i framtagande av den nya menyn, säger Jenny Widén, dietist på social- och äldreförvaltningen.

För att få in synpunkter och tankar från boende och personal har köket nämligen vid flera tillfällen bjudit in till smakpaneler i restaurangen Vårt kök på Hagagården där de boende har varit aktiva med att dela med sig av sina åsikter och önskemål.

Arbetet med mat på kommunens särskilda boenden utgår från Måltidskonceptet som togs fram 2021 vars syfte är att skapa aptit och matglädje dygnet runt genom att servera goda näringsriktiga individuellt anpassade måltider i en trevlig måltidsmiljö som stödjer delaktighet genom ett positivt engagerat värdskap.

Senast uppdaterad: 5 maj 2023