Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommuns idrottspriser

Haninge har sedan 2009, på olika sätt, lyft upp goda prestationer från föreningar inom kommunen, såväl ledarprestationer som aktiva idrottares prestationer. Syftet är att synliggöra det lokala engagemanget och visa på kommunens tacksamhet.

Liten pojke på fotbollsskola Foto: Mostphotos

Haninges idrottspriser 2022

Stort grattis till de värdiga vinnarna av Haninges idrottspriser 2022!


 

Årets idrottsledare

Roxanna Muñoz De Freitas (Haninge Cheer Elite) 

Motivering:

En sportchef som brinner för att HELA föreningen ska utvecklas och ha roligt. Roxanna är en extremt kompetent tränare och sportchef med många års erfarenhet. Hon är dessutom väldigt passionerad och hennes glädje till Cheerleading genomsyrar allt hon gör. Denna termin anordnade hon ett event där alla föreningens lag var inbjudna. Detta var otroligt givande då både små och stora hade kul tillsammans och kände sig uppmärksammade. Hon jobbar väldigt hårt och förtjänar verkligen lite extra uppskattning.

Årets unga idrottsledare

Matheus Willix (Vendelsö IK)

Motivering

Matheus är en fd spelare på elitnivå som efter ett par olyckliga skador sadlade om till tränare. Han kom in våren 2021 som assisterande tränare i en grupp om 8 föräldratränare och 65 spelare födda 2009. Från höstsäsongen 2021 tog Matheus över huvudansvaret för hela verksamheten som huvudtränare. Han stod för all planering och alla övningar där han även coachade föräldratränarna för att kunna genomföra uppläggen. Det var väldigt viktigt för honom att alla spelare fick samma förutsättningar oavsett nivå. Den miljö som skapades gjorde att de högst utvecklade blev ett topplag i division 1 samtidigt som basen växte med 23 nya spelare inför 2022. Tillväxten berodde sannolikt på att ryktet spreds gällande att alla fick samma förutsättningar oavsett nivå. Matheus har tagit sig tiden att lära känna varje individ och coacha respektive spelare utifrån dennes egna förutsättningar och ambitioner. Han skapade därmed en inkluderande och sund lärandemiljö som många ville vara en del av.

Årets eldsjäl

Stefan Löfving (Haninge Handbollsklubb)

Motivering

Stefan är inte bara ordförande i Haninge Handbollsklubb, han är också ryggraden i vår förening. Behöver man hjälp, oavsett vad det handlar om, så finns Stefan alltid där. En klippa som vi inte skulle klara oss utan! Tack vare Stefan som pushar, uppmuntrar, hyllar och litar på sina ledare så växer vår förening stadigt varje år. Tack vare Stefan så kan tränare och ledare fokusera fullt ut på våra barn och ungdomar. Stefan gör allt från att städa förråd, köpa material, leta sponsorer, sitta i publiken, laga mat på träningsläger och så otroligt mycket mer. Han finns alltid där! Stefan jobbar utifrån våra ledord Glädje, Gemenskap och Trygghet. Han ser till att alla blir sedda, hörda och får känna sig uppskattade. Det viktigaste är att alla mår bra, både ledare och aktiva. Stefan gör dessutom allt det här och mycket mer helt ideellt utöver sitt dagliga arbete, hur tiden och energin räcker till är både oförståeligt och fantastiskt. Stefan är en riktig eldsjäl!

Årets förening

Minami Budokai

Motivering

Minami Budokai är en ideell förening baserad i Vega. Föreningen bedriver verksamhet för vuxna, ungdomar samt barn från 7 års ålder. Verksamheten består av kampkonst i form av Jujitsu, Kyokushin Karate, Kali de Mano , Yamaue Aiki Jutsu ock Kickboxning med inriktning mot självförsvar och motion. Föreningen kämpar på i ”det tysta” samtidigt som föreningen växer med antalet medlemmar.

Årets verksamhet "idrott för alla"

Vendelsö Gymnastikförening

Motivering

Alla kan gympa är Gymnastikförbundets verksamhet för personer med funktionsnedsättningar. Föreningen utgår från rörelseglädje och ser möjligheter istället för begränsningar i sin verksamhet. Deltagaren får bland annat träna koordination, styrka, balans och kondition och kanske röra dig till musik. Ledarna har erfarenhet av olika funktionsnedsättningar och strävar alltid efter att anpassa verksamheten utifrån varje enskild deltagares behov.

Om Haninges idrottspriser

Kontakt

Föreningsbyrån

foreningsbyran@haninge.se

Senast uppdaterad: 16 oktober 2023