Natur- och kulturguidningar

Haninge har en fantastisk och omväxlande natur med höga natur- och kulturvärden. För att du ska få möjlighet att uppleva och lära dig mer om Haninges natur- och kulturmiljöer arrangerar kommunen guidningar för allmänheten.

Program 2019

Fladdermusspaning vid Häringe slott

Onsdagskväll 28 augusti 21.00

Välkommen att uppleva fladdermössens hemliga värld tillsammans med biolog Lisa Lundin. Med hjälp av speciella detektorer, som omvandlar fladdermössens högfrekventa läten till hörbart ljud, försöker vi upptäcka fladdermössen på sin insektsjakt. Detektorer lånas ut under exkursionen. Ta gärna med ficklampa. Turen tar 1,5 -2 timmar. Ingen föranmälan och ingen avgift.

Samling på p-platsen vid Häringe slott kl 21.00. Buss 847 från Ösmo station avgår kl 20.19 från läge C. Bussen anländer till Häringe grindar kl 20.32. Därefter ca 20 minuters promenad till samlingsplatsen. Vänligen kontrollera busstiderna hos Stockholms Lokaltrafik, sl.se

Samarrangemang med Storstockholms naturguider.

 

Vad döljer sig under ytan? -Vattenguidning vid Rudan

Lördag 31 augusti 10.00 – 12.00

Med hjälp av håv och vattenkikare upptäcker vi det som lever under vattenytan. Vi letar efter musslor och andra spännande vattendjur. Haninge Miljöverkstad leder aktiviteten och lånar ut håvar och vattenkikare. Både barn och vuxna är hjärtligt välkomna! Ingen föranmälan. Ingen avgift.

Samling vid Övre Rudans badplats i Rudans naturreservat, nära Handens pendeltågsstation.


Så arbetar kommunen med naturvård

Naturvården syftar till att naturvärden, den biologiska mångfalden och ekosystemtjänster ska bevaras och utvecklas. Vi vill också sprida kunskap och förståelse, och samtidigt möta behoven som människor har av att använda naturen.

Naturvården i Haninge kommun

Kontakt för den här sidan: tiina.laantee@haninge.se

Senast uppdaterad: 21 september 2017