Höst i Haninge

Höst i Haninge Foto: Johan Gustafsson G40 Studio och Lars Steenberg

Möt hösten vid havet eller i vildmarken – och ladda höstsol, havsdoft och urskogslugn så att det räcker hela vintern. I Haninge är naturen närmare än du tror. En enkel resa från A till B för att uppleva allt från A till Ö.

Hur vill du njuta av hösten?

Flera av Stockholms härligaste höstupplevelser finns nära till hands i Haninge. Här kan du läsa om några av våra favoriter. Vi hoppas att de blir dina favoriter också.


Haninge-Autumn-allmanna-skargarden1-foto-Johan-Gustafsson-800x450.jpg
Foto: Johan Gustafsson, G40 Studio

Skärgården - det finns plats för dig här

Har du varit i skärgården på hösten? Andas in havsdoften, beundra horisonten och njut av stillheten på en klippa vid havet. Glöm inte matsäcken! Du tar dig enkelt till Haninges skärgård – till exempel Gålö, Muskö eller Årsta havsbad – med buss från Västerhaninge. 

Platser att besöka i Haninge

Så här tar du dig till Haninge


Haninge-Autumn-orno-foto-Johan-Gustafsson-800x450.jpg
Foto: Johan Gustafsson, G40 Studio

Njut av öppet hav på Ornö

Njut av öppet hav, vinden i håret och glimrande höstfärger på Ornö. Ta med cykeln om du vill – Ornö är södra skärgården största ö och ett paradis att upptäcka från cykelsadeln. Du kan ta bilen hela vägen via färja från Dalarö eller ta båten från Dalarö hotellbrygga.

Upptäck Ornö - Haninges största ö

Cykla i Haninge

Haninge-Autumn-tyresta-foto-Lars-Steenberg-800x450.jpg
Foto: Lars Steenberg

Fyll på med urskogslugn i Tyresta nationalpark

Andas in hösten i Tyresta nationalpark. Här kan du vandra bland trolska skogssjöar, äta matsäck under en uråldrig tall och fylla lungorna med ren och klar luft. I Tyresta nationalpark finns många fina vandringsleder, några för hela familjen och några för skogsvana äventyrare. Vildmarken är nära – endast en halvtimme från Gullmarsplan med bil eller buss.

Upptäck Tyresta

Gå på naturguidning i Haninge

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 november 2019