Haninge sommarvlogg 2017

Hej och välkommen till Haninge kommuns sommarvlogg. Här kan du få tips på olika upplevelser och platser att besöka i Haninge. Titta på våra korta filmer och häng med oss under tre veckor när vi upptäcker Haninge. Hoppas du gillar det!

Hej då vloggen!

Hur har det varit att jobba som sommarvloggare under dessa tre veckor?

Det har varit väldigt roligt! Vi har upptäckt nya intressanta platser i kommunen och det har varit spännande att utforska dessa. Nu vet vi var de allra finaste platserna finns och vilka aktiviteter som finns tillgängliga.

Vi tyckte att den roligaste upplevelsen var att åka rullskridskor på Rollers & Bowlers i Haninge centrum då det är en ganska unik aktivitet som man inte hittar överallt! Det var även något som ingen av oss hade testat på tidigare. Att åka golfbil vid Årsta slott var också kul!

Eftersom att vi alla fyra har ett intresse för film på ett eller annat sätt, så har det här jobbet varit väldigt kul. Vi har samtidigt fått upptäcka nya ställen, vilket har gjort det här jobbet till ett drömjobb!

Jordbro

Idag så utforskade vi jordbro! Först besökte vi Höglundabadet, där det bland annat fanns en kiosk och en vattenrutschkana. Om man vill ta en paus från badandet kan man köra fotboll på den stora fotbollsplanen som ligger precis utanför Höglundabadet, eller kanske leka på lekplatsen som också ligger i närheten! Om man vill ha kul inomhus så kan man kika in i Jordbro kultur och föreningshus och kolla vilka olika aktiviteter som är på gång! Sist såg vi Coca- Cola fabriken som ibland är öppen för besök. Där görs alla Coca-Cola produkter i hela Sverige! 

Brandbergen

Idag åker vi till en bageri som serverar god och billig fika, spelar tennis, basket och leker i en liten park i Brandbergen. Inte långt ifrån brandbergensbadet som vi visade i en tidigare film finner man parken och tennisbanan som är helt gratis!

Port 73 och ICA Maxi

I dagens vlogg ser vi oss omkring i Haninges shoppingcenter Port 73. Där finns totalt 40 butiker/restauranger. Några av dessa är Lager 157, Nordic Wellness, Partyland, samt flera apotek och blomsterbutiker. Efter vår vistelse på Port 73 beger vi oss till ICA-Maxi som endast ligger en station bort. Där kollar vi in avdelningen med smaker från världens olika delar! ICA-Maxi Haninge har även ett Starbucks, Mc Donalds, Sushi Daily och ett lekland.

Gålö

Idag tog vi bussen från Västerhaninge till Gålö. Där tittade vi på det vackra havet och badstranden samt klipporna. Sen gick vi en promenad i kulturskogen och hittade massa överraskningar. I närheten finns minigolfbana, restaurang, fotbollsplan och basketkorg!  Massa grillplatser fanns också här och där.

Haninges utegym

I dagens vlogg besöker vi de utegymen som Haninge har att erbjuda. Det första utegymet vi besöker befinner sig i Brandbergen, precis vid deras lekpark. Sedan drar vi vidare mot Rudan som har deras utegym precis vid deras vackra natur & till sist tog vi tåget till Västerhaninge där vi sedan promenerade till Hanvedens IP och även där testade på deras utegym! 

Hanveden & Rudans utegym var mer eller mindre likadana, båda utegymen hade tydliga instruktioner på exakt hur man skulle använda redskapen till - vilket Brandbergen saknade. Men alla utegymmen var fräscha och perfekt när det är bra väder ute och man känner för att ta vara på den friska luften samt inte känner för att betala något då alla utegym faktiskt är gratis! 

Nåttarö

I dagens vlogg tog vi båten från Nynäshamn till Nåttarö! På Nåttarö finns möjlighet att hyra cyklar och paddla kanot. Vi besökte drottninggrottan vilket var väldigt fint! All natur och miljö på ön var väldigt vacker. Vi gick till en sandstrand med blått klart vatten och vi alla var överens om att det såg ut som ett helt annat land! Små kiosker fanns här och där, så man behöver inte oroa sig att behöva gå sötsugen eller törstig! Vi gick även till en liten udde där det fanns klippor och fina båtar.

Tyresta

Jag promenerade först till Tyresta och njöt en stund av solen på den stora ängen. Efter det så körde jag lite fotboll och gick runt och tittade på djuren som var ute! På vägen dit hittade jag bland annat en grillplats och ett café. Det finns även en annan grillplats vid vattnet några km in på barnvagnsslingan. Sist så besökte jag Tyresta naturum, där de har olika utställningar!

Rudan

Idag spenderar vi en dag i det fina vädret på Rudan. Vi besöker Rudans olika badplatser, spelar volleyboll och fotboll på deras fina planer! Vi har även med oss picknickfilten för att kunna slå oss ner och njuta av solen. Ett café finns även i närheten. Det finns också en teater på Rudan som visar upp olika föreställningar om du vill ha underhållning.

Torvalla

Vi besökte först Torvalla sporthall där vi såg simhallen (obs simhallen är stängd 12 juni - 20 augusti) och gymmet. Tänk på att inte alla aktiviteter i Torvalla är gratis utan att det först och främst är föreningar som hyr idrottshallar för sin verksamhet. Utanför Torvalla hittade vi en basketplan där man även kunde sitta och gunga, ett pingisbord och en fotbollsplan! Sedan promenerade vi till Eskilsparken (bussstation Söderbymalmsskolan om man kommer med buss) och provade på alla roligheter som fanns på lekplatsen! 

Årsta havsbad

I dagens vlogg besöker vi Årsta havsbad, vilket är en väldigt vacker badstrand med väldigt fin miljö. Vid parkeringen finns en matbutik och restaurang. Från Årsta brygga kan man ta en båt till Utö, som vi kommer besöka i en annan vlogg. Efter detta åkte vi till Årsta Slott och fick en guidad tur i det vackra slottet. Där inne finns även en väldigt fin restaurang! Slottet går att hyra för studentfester eller liknande. Vid slottet kan man spela långgolf och även hyra en golfbil!

Dalarö

På Dalarö gick vi till ett utsiktsberg, satte oss en stund och tittade ut över havet! Sedan så promenerade vi längs alla små butiker och restauranger på Odingsvägen och kom fram till Dalarö hamn. Vid hamnen fanns en brygga där vi satt och njöt av både solen och utsikten. Sist promenerade vi till Dalarö minigolf, där vi även hittade en volleybollplan och såg Schweizerbadet! 

Kulturhuset och rullskridskor

I handen besökte vi först kulturhuset och tittade runt i biblioteket. Efter det gick vi in till Haninge centrum och kollade vad de hade för butiker och matställen. När vi hade tittat runt en stund gick vi till Rollers and Bowlers där vi först åkte rullskridskor, någonting man inte kan göra vart som helst (!), och kollade vad mer de hade att erbjuda! 

Massa godis och Brandbergens centrum 

Vi är tre av de fyra sommarvloggarna som under de följande tre veckorna ska visa er runt i Haninge! I dagens vlogg utforskar vi Brandbergen. Vi köper godis i en jättestor godisbutik och besöker Brandbergsbadet. Slutligen spelade vi en runda minigolf i finvädret, men även fast solen inte skiner finns saker att göra i Brandbergen. Man kan till exempel besöka Brandbergens Centrums nyrenoverade biograf eller bowlinghall!

Kontakt för den här sidan: ksfkom@haninge.se

Senast uppdaterad: 26 juni 2018