Nike Kollberg

Foto: G40 Studio

”Hoppningen är roligast, då känns det som att man flyger med hästen”, Nike Kollberg 10 år boende i Vendelsömalm

Jag är nio år och bor i Vendelsömalm, fast man kallar det för Vendelsö. Här har jag alltid bott, och det har alltid varit bra för jag har många kompisar här. Mina bästa kompisar heter Emelie och Alicia, vi går i samma klass på Vendelsömalmsskolan. Nästa år börjar vi mellanstadiet. Jag har en lillebror som heter Neo och är tre år, och en storebror som heter Melwin som är tolv år. Och så pappa Anders och mamma Linda. 

Varje morgon vaknar jag klockan sju. Det första jag gör är att äta frukost, mackor med ägg eller ost, sen borstar jag tänderna och håret och sen kanske jag bäddar sängen. Om jag har gympa den dagen så packar jag gympakläderna typ själv. Jag har två stora intressen; slalom och hästar. Slalom tränar jag två gånger i veckan och det är superkul. Det är så härligt att åka snabbt och att boxa ner käppar. Ibland åker jag och mina klubbkompisar på skidläger, och då tränar vi i slalombana med käppar, åker fritt och har roligt tillsammans.

Här i Haninge finns det många hästar och jag älskar hästar! De är mysiga, springer fort och är roliga att rida på. Jag gillar inte de busigaste hästarna så mycket, utan mer dem som är lite lugnare. På Skutans Gård, där jag rider, har de väldigt många hästar, ett stort stall och flera hagar. Där finns det två volter också, en stor och en liten, så vi rider alltid utomhus. Ibland rider vi ut i skogen. Min favorithäst heter Riko och är en shetlandsponny. Hoppningen är roligast, för då känns det som att man flyger med hästen. En sommar när jag var på ridläger på Skutan hade vi hopptävling sista dagen. Jag kom igenom hela banan och fick en blå rosett!

Att läsa böcker är en annan grej jag gillar. Mamma brukar åka till biblioteket i Handen och hämta ut de böcker som jag beställer. Mina favoritböcker är Warriors, som handlar om vildkatter som lever i olika klaner i en skog med varsitt territorium som de försvarar. Min största önskan är att ha ett husdjur. Helst ett fluffigt marsvin, eller förresten två fluffiga marsvin! Jag skulle ta hand om dem själv, fast Melwin skulle få hjälpa till. Om han vill.

En plats i Haninge som är kul att åka till på sommaren är Ramsjön där vi brukar bada. Det ligger bara tio minuter hemifrån och vi brukar cykla dit på en rolig skogsväg. Jag gillar också att åka båt i skärgården. I somras när vi var ute med farmor och farfars båt kom vi fram till en ö och där fick jag och Melwin klättra upp på berget. Vi hade rep och klättrade upp och nedför berget det var jättekul och spännande.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 december 2019