Elton Brolin

Foto: G40 Studio

” När jag blir stor ska jag bli fotbollsproffs”, Elton Brolin 9 år boende i Vendelsö.

Anledningen till att jag tycker att det är bra att bo där jag bor, i ett parhus i Gudö, är att jag har många bra vänner som gillar att göra samma saker som jag här. Vi funkar bra ihop, det blir inte så mycket tjafs. Det vi gillar att göra mest är att spela fotboll. Vi brukar köra något som vi kallar för World camp. Det går till så att en får vara målvakt och så spelar vi tills en av oss har gjort fem mål, och då vinner den och får stå i mål. Det är en annan bra grej med Haninge; det finns rätt många fotbollsplaner här, och en är uppvärmd året runt. Jag tror det är Torvalla IP. När jag blir stor ska jag bli fotbollsproffs, som Kevin Walker i Djurgården.

Jag spelar förstås inte bara fotboll, jag gör en massa andra saker; spelar innebandy, handboll, simmar och sjunger i kör. Och så gillar jag att läsa, särskilt om mysterier. I skolan får vi låna böcker från skolbiblioteket, och där läser vi en stund för oss själva varje morgon. Hemma brukar vi åka till stora biblioteket i Handen och låna böcker. Det tycker jag är superbra, för då kan man bara byta ut böckerna när man är klar, eller om man tröttnat på dem. Just nu håller vi på och läser böckerna om Narnia hemma, de är jättebra.

På sommaren brukar vi bada i vår pool i trädgården eller på något bad. Jag gillar Krokodilbadet för där finns det en rolig lekplats. Jag tycker också att Tjäderstigen i Tyresta nationalpark är jättekul. Det är en äventyrsstig som man går och där får man göra och lära sig saker på vägen. Det finns till exempel ett spindelnät att klättra i, en rymdsten från himlen och en kista med svärd.

Ibland på sommaren åker vi till våra kusiner och mormor och morfar i Hudiksvall. Min mamma kommer därifrån, men pappa är från Haninge. Jag tycker att det är bra att bo här för det är nära till allting, som till Djurgårdens fotbollsmatcher på Tele2 Arena, till exempel. Och det finns mycket att göra här. Idag ska jag på simskola, och vi ska få träffa Flodis.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 december 2019