Demi Barra

Foto: G40 Studio

’’För mig är det viktigt att våga vara sig själv, visa hänsyn och respektera andra”, Demi Barra 13 år från Tungelsta.

Vi bor i ett hus i Tungelsta, jag har bott här i hela mitt liv och vill ta över huset när jag blir stor. Jag tycker att Tungelsta är en hemtrevlig, lugn och mysig plats. Det är lantligt med växthus, hästgårdar och det mesta finns ganska nära. Jag känner mig trygg och hemma här.

När jag var 7 år började jag träna taekwondo, idag är jag 13 år och har nyss tagit mitt svarta bälte. På graderingsdagen vaknade jag upp och var taggad, jag klev upp och åt frukost för att sedan börja stretcha. Vi skulle träffas tidigt för att ha ett träningsläger innan själva graderingen började. Under graderingen fick jag utföra tio olika tre-stegs-sparring som är låtsasfighter, poomsae som är koreografier som innehåller olika tekniker, teori och till sist cross där man använder olika tekniker för att ta sönder plankor.

Som person är jag lite galen, sprallig, har mycket energi och även nära till skratt. För mig är det viktigt att våga vara sig själv, visa hänsyn och respektera andra människor. När jag blir stor drömmer jag om att bli barnläkare eller skådespelare. Jag tycker om barn och vill hjälpa dem när de är sjuka. Jag vill att barnen ska känna sig trygga och inte vara rädda. Som skådespelare tror jag att det skulle vara kul att få prova på olika karaktärer, miljöer och att agera med olika känslor.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 december 2019