Caroline Wrede

Foto: G40 Studio

”Många saker föll på plats när vi flyttade till Vega”, Caroline Wrede 38 år boende i Vega

Vi hade nog aldrig flyttat till Vega om det inte vore för mitt företag som ligger i Haninge. Jag är själv uppvuxen i Bredäng och när jag träffade min man flyttade vi till Saltsjökvarn tillsammans. När vi fick vårt första barn, Charlie, var det dags att flytta igen och trots att varken vi, familj eller släkt hade någon kännedom om hur det är att bo i Haninge så flyttade vi hit. Det är klart att det var lite läskigt att flytta till en plats där vi knappt kände någon. Men genom mitt jobb har jag träffat mycket Haningefolk och jag har alltid tyckt att det är ett  vänligt klimat här.

Det var många saker som föll på plats när vi bosatte oss här. Visst är Vega ett ganska stökigt område att bo på just nu när det byggs så mycket. Ena dagen är det en leråker utanför, andra dagen ett stort dammoln. Men jag känner att här kommer det bli bra. Eller, det är faktiskt bra på många sätt redan nu.

Jag driver ett dag-spa i Haninge centrum sedan många år tillbaka, tillsammans med min kompanjon Lena. Det är så skönt att ha nära till jobbet och få vardagen att gå ihop. Jag är ofta ensam hemma min man reser nämligen mycket i sitt jobb.

Även om Charlie går på världens bästa förskola och alla hans kompisar bor i närheten så kan det vara tufft att få schemat att gå ihop. Min klippa Lena fungerar då som en extramamma till mina barn och hjälper ofta till. Nu är jag föräldraledig igen med vår dotter Majken men det händer att jag behöver hoppa in och hjälpa till på jobbet ibland. Då är det skönt att ha allt så nära.

Trots att det bor så många i Haninge så tycker jag att det är en familjär småstadskänsla. Det är inte så många som flyttar här ifrån heller, utan de växer upp och bildar egna familjer.

Att vi har naturen nära inpå och kan se räven springa förbi vårt hus samma tid varje kväll tycker jag är mysigt. Min man som är hockeydomare från Gotland gillar att ha nära till både färjan och hockeyarenan. Jag tror vi kommer bo kvar här länge till.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 december 2019