Stråk

På kulturskolan kan du lära dig spela fiol och cello. Här blandar vi enskild undervisning och gruppundervisning beroende på vad vi tycker passar eleven bäst. Vi undervisar dock alla våra nybörjare i grupp.

Foto: mostphotos

Det finns flera stråkensembler, en i Hagaskolan, ”Amadeus” i Brandbergen för äldre elever, och ”Uggleorkestern” i Västerhaninge. Det finns även möjlighet att spela i kulturskolans pop- och rockband.

Vi spelar musik som barn tycker om att spela och blandar klassisk musik (västerländsk konstmusik), visor, folkmusik, musik från melodifestivalen och annat som är aktuellt. Vi har konserter flera gånger om året, ju mer intresserad du är desto mer får du spela! Vi har för närvarande stråkundervisning på musikskolan i Brandbergen, Hagaskolan och i Västerhaninge bibliotek.

Musikskolan hyr ut stråkinstrument i mindre storlekar. När man växer i en fullstor fiol eller cello behöver man så småningom köpa en egen. För att börja spela stråkinstrument behöver du vara minst 8 år men om vi har platser över kan du vara 7 år.

Haninge Sinfonietta

Haninge sinfonietta är en symfoniorkester för elever som kommit längre, föräldrar som har spelat förut och som skulle vilja börja igen och andra intresserade. Sinfoniettan leds av Sabine Beyer och repeterar på tisdagkvällar i St Eskils kyrka. Haninge Sinfonietta är en ideell förening.

Är du eller någon du känner intresserad av att börja, kontakta Gunlög Brandin på gunlog.brandin@haninge.se

Läs mer på Sinfoniettans facebooksida här

Kontakt

Gunlög Brandin
Fiollärare
gunlog.brandin@haninge.se

Karolina Schönbeck
Cellolärare
karolina.schonbeck@haninge.se

Evgueni Lobas
Fiollärare (vikarie)
evgueni.lobas@haninge.se

 

Kontakt

Postadress
Haninge kulturskola
136 81 Haninge

Besöksadress
Norra Kronans Gata 429
Busshållplats Brandbergens centrum
kulturskolan@haninge.se

Expeditionen
Gonca Yazan
Administratör
Telefontider 
måndag - fredag kl 8-12
08-606 88 05

Uno Karlsson
Verksamhetschef
08-606 87 26
uno.karlsson@haninge.se

Anne Norman
Biträdande verksamhetschef
08-606 75 15
anne.norman@haninge.se

Senast uppdaterad: 16 augusti 2022