Bleckblås

Bleckblåsfamiljen är en stor familj. De vanligaste instrumenten är: trumpet, kornett, trombon och tuba, men det finns betydligt fler instrument i familjen; althorn, valthorn, baryton samt euphonium.

När du börjar behöver du inte ha bestämt dig för vilket instrument inom bleckblåsfamiljen du vill spela, det kan vi bestämma vi tillsammans.

Du har 1-2 speltillfälle/vecka. En enskild lektion samt ett ensembletillfälle. Vi har för närvarande två blåsorkestrar i musikskolan; Den yngre orkestern heter Elephants och den äldre heter Sharks. Båda orkestrarna ackompanjeras av piano, bas och trummor.

Elephants - gruppen för 7-12 år

Elephants är en orkester för musikskolans yngsta blåsare, ca 7-12 år. Musikanterna kommer från hela kommunen och repeterar tillsammans en gång i veckan i Brandbergsskolan. Orkestern har ca 10 medlemmar som spelar tvärflöjt, klarinett, saxofon, kornett, trumpet, trombon, och trumset. Elephants spelar mest pop- och rocklåtar men också en del annan musik.

Sharks - gruppen från 12 år och uppåt

Sharks är musikskolans äldre blåsorkester för elever från ca 12 år och uppåt. Orkestern har ca 10 medlemmar som spelar träblåsinstrument och bleckblåsinstrument samt piano, bas trummor. Repertoaren är blandad, vi spelar pop- och jazzlåtar samt något klassiskt ibland och orkestern spelar i många olika sammanhang.

Läs även om våra kurser i träblås

Brasslek

Under pandemin så blåser vi inte i några instrument utan har rytmik och musiklek. 

Du får på ett lustfyllt lära dig att spela brassinstrument som du lånar av oss på plats, ingen elev tar hem instrumenten. Vi spelar på kornetter, baryton och valthorn. Dessutom arbetar vi med rytm, rörelse och musikalisk lek. Vi sjunger även mycket varvat med spelandet.

Här får du en bra grund för fortsatt musicerande inom musikskolans olika verksamheter. Kursen är 12 speltillfällen per termin.

För närvarande har vi brasslek på Båtsmansskolan i Söderby. Brassleken kostar 500 kronor per termin.

Kontakt

Camilla Stenman
Bleckblåslärare
camilla.stenman@haninge.se

Kontakt

Postadress
Haninge kulturskola
136 81 Haninge

Besöksadress
Norra Kronans Gata 429
Busshållplats Brandbergens centrum
kulturskolan@haninge.se

Expeditionen
Gonca Yazan
Administratör
Telefontider 
måndag - fredag kl 8-12
08-606 88 05

Uno Karlsson
Verksamhetschef
08-606 87 26
uno.karlsson@haninge.se

Anne Norman
Biträdande verksamhetschef
08-606 75 15
anne.norman@haninge.se

Senast uppdaterad: 18 januari 2021