Kultur i grundskolan

Här kan du läsa om kulturprogrammen som erbjuds under vårterminen 2021. Pga rådande situation är programmen begränsade, och kan komma att ändras eller ställas in. Programmen nedan presenteras utifrån eventuell målgrupp/årskurs, och fungerar även för särskoleklasser. Samtliga program är kostnadsfria!

ALLA ÅRSKURSER - Konsert och workshop med Süperstar Orkestar

Sveriges bästa balkan-brassband kommer till Haninges skolgårdar! Süperstar Orkestar spelar Trubaci-musik, brassbandsmusik från Balkan. Vid besöket på skolgården ges en coronaanpassad konsert med fullt ös! Eleverna får dessutom lära sig mer om traditioner från Balkan och blir delaktiga genom att få prova på att rytmisera, improvisera och dansa. Läs mer om Süperstar Orkestar här!

ÅRSKURS 1-3 - Dansföreställningen Häxor av Mari Carrasco

Den hyllade koreografen Mari Carrasco hämtar inspiration från olika berättelser om häxor för att försöka komma närmare dess innersta väsen. Det är en häxa som gör som hon vill, som har ett vackert yttre och ett hemligt inre, som försöker vara normal, men som ärligt talat inte har någon koll på vad som anses vara normalt. Läs mer om föreställningen här!

Föreställningen ges klassvis i Haninge kulturhus 27-29 april.

ÅRSKURS 5 - Konsert och eget skapande med violinduon Duo Gelland och tonsättare Marsel Nichan

”Det är vår erfarenhet, och forskningen bekräftar den, att musik kan engagera och stimulera barn och möta dem i deras tankar, känslor och erfarenheter - även där orden tar slut.” – Duo Gelland.

En världsturnerande violinduo och en tonsättare med Haninge som hemvist bjuder in till konsert, samtal och eget skapande med elevens egna upplevelse i fokus. Aktiviteten ges klassvis i klassrum eller annan lokal på skolan under vecka 18-21. Programmet tar ungefär en halvdag.

Är du lärare eller kulturombud och vill boka plats till ett program?

Vårterminens program går att boka från och med 2021-02-01. Om inget annat anges sker platsbokning via StudyAlong Kulturbokning. Tryck här för att komma till bokningssidan. 

Varje skola har en egen inlogg, be skolans kulturombud eller biträdande rektor om uppgifterna. Därefter skapar du din egen profil som Bokningsansvarig för att kunna boka program. För guidning, hjälp och frågor gällande Kulturbokningen, kontakta gärna barnkultursamordnare Helena Simonsson Ulfvebrand: helena.ulfvebrand@haninge.se, 08-606 79 25.

Under läsårets gång kan det komma att fyllas på med erbjudanden och program. Uppdaterad information finns på StudyAlong, på webben samt skickas ut till skolornas kulturombud.

Är du elev, lärare eller kulturombud och har förslag eller önskemål om kulturaktiviteter?

Vad bra och kul! Vi ser fram emot att höra ifrån dig för att prata kulturprogram i skolan! Ring eller mejla barnkultursamordnare Helena Simonsson Ulfvebrand: helena.ulfvebrand@haninge.se, 08-606 79 25.

Se till att det finns ett aktivt kulturombud på din skola, annars riskerar elever och lärare att gå miste om de kulturprogram som erbjuds under läsåret!

Kulturprogrammen i grundskolan inkluderar projekt inom ramen för Skapande skola. Vill du veta mer om Skapande skola? Läs mer om Skapande skola här!

kontakt

Helena Simonsson Ulfvebrand
Barnkultursamordnare
08-606 79 25

helena.ulfvebrand@haninge.se

Tips!Samtala om föreställningen i klassrummet

Hur kan du lyfta det personligt upplevda
och skapa möjlighet till reflektion i klassrummet?

Att öppna nya världar är en handledning om att gå på teater och dans med barn i förskola och skola och är utgiven av Riksteatern, 2016.

Ladda ner handläggningen

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 18 januari 2021