Kultur i grundskolan

Här kan du läsa om de kulturprogram som erbjuds skolorna i Haninge under höstterminen 2021. Programmen är bokningsbara redan nu, först till kvarn, så se till att boka redan innan sommarlovet för att säkra er plats! Programmen presenteras nedan utifrån eventuell målgrupp/årskurs. Samtliga program är kostnadsfria! * fungerar även för särskola

ALLA ÅRSKURSER - upptäck konsten i Haninge!*

ALLA ÅRSKURSER samt särskola - skolgårdskonsert med Süperstar Orkestar*

ALLA ÅRSKURSER - Konsert och eget skapande med violinduon Duo Gelland och tonsättare Marsel Nichan*

Åk F-2 - clownföreställning
Oj! Nu blev jag lite blyg! med Dotterbolaget


Åk F-3 - danskonst
Flinking med Uncover Choreography

Åk F-5 - berättarföreställning
Resan till Hodjas by med Fikret Cesmeli

Åk 3-5 - teater
Ögonblicket med Unga Klara

Åk 4-6 - dans
Barnformen av Malin Elgán med elever från Kungliga Svenska balettskolan

Åk 8-9 - HBTQ-monolog
Komma ut med Oskar Sternulf, inklusive inför-föreläsning för pedagoger.

 


Är du lärare eller kulturombud och vill boka plats till ett program?

Höstens program går att boka redan nu. Bokning sker via hänvisning, antingen mail till boka.kultur@haninge.se eller platsbokning via StudyAlong Kulturbokning. Tryck här för att komma till bokningssidan. 

Varje kommunal skola i Haninge har en egen inlogg till StudyAlong, be skolans kulturombud eller biträdande rektor om uppgifterna. Därefter skapar du din egen profil som Bokningsansvarig för att kunna boka program. För guidning, hjälp och frågor gällande Kulturbokningen, kontakta gärna barnkultursamordnare Helena Simonsson Ulfvebrand: helena.ulfvebrand@haninge.se, 08-606 79 25.

Under läsårets gång kan det komma att fyllas på med erbjudanden och program. Uppdaterad information finns på StudyAlong, på webben samt skickas ut till skolornas kulturombud.

Är du elev, lärare eller kulturombud och har förslag eller önskemål om kulturaktiviteter?

Vad bra och kul! Vi ser fram emot att höra ifrån dig för att prata kulturprogram i skolan! Ring eller mejla barnkultursamordnare Helena Simonsson Ulfvebrand: helena.ulfvebrand@haninge.se, 08-606 79 25.

Se till att det finns ett aktivt kulturombud på din skola, annars riskerar elever och lärare att gå miste om de kulturprogram som erbjuds under läsåret!

Kulturprogrammen i grundskolan inkluderar projekt inom ramen för Skapande skola. Ansökan till Kulturrådet för Skapande skola sköts centralt av UBF och KOF, men i dialog med lärare och elever. Vill du veta mer om Skapande skola? Läs mer om Skapande skola här!

 

 

 

kontakt

Helena Simonsson Ulfvebrand
Barnkultursamordnare
08-606 79 25

helena.ulfvebrand@haninge.se

Tips!Samtala om en scenkonstupplevelse

Hur kan du lyfta det personligt upplevda och skapa möjlighet till reflektion med och bland barn?

"Att öppna nya världar" är en handledning om att gå på teater och dans med barn i förskola och skola och är utgiven av Riksteatern, 2016.

Ladda ner handledningen

Senast uppdaterad: 23 maj 2021