Cykelpoolen

Cykelpoolen i Haninge på Poseidons torg invigdes i slutet av maj 2016. I den gula metallburen, placerad utanför Haninge kulturhus, finns en lådcykel, fem vuxencyklar och två barncyklar att låna kostnadsfritt. Det enda som krävs är ett lånekort på biblioteket.

Sedan ungefär ett år tillbaka driver kommunen ett projekt som undersöker kopplingen mellan jämställdhet och cykling i Haninge. Det heter ”Orten i rörelse: jämställdhet och cykling”. Projektet har kartlagt hur cyklandet ser ut i Haninge, attityder till cykling och även samarbetat med ungdomar kring deras cyklande eller ickecyklande. I projektet väcktes bland annat tanken på en cykelpool på torget, som skulle kunna underlätta för de som vanligtvis inte cyklar att prova på och kanske upptäcka fördelar.

– Med cykelpoolen får fler tillgång till en cykel. Bonus blir att du även får med dig ett cykelkit från biblioteket med cykelkarta, boktips och utflyktsförslag, säger Ida-Maria Classon.

Cykelpoolen i Haninge är ett samarbete mellan Haninge kommun och Riksbyggen och pågår under cykelsäsongen.
 
– Utbyggnaden av Haningeterrassen är i full gång. I den framväxande Haninge stad blir cykeln ett allt viktigare fortskaffningsmedel. Med Cykelpoolen hoppas vi att intresset för cykling ökar, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Du lånar alltså din cykel genom att komma in på biblioteket i Handen, som ligger i Haninge kulturhus, och registrera lånet med ditt lånekort. Det går snabbt att registrera ett nytt lånekort om du inte har något sedan tidigare.

Läs mer om projektet ”Orten i rörelse: jämställdhet och cykling”

Låna cykel på biblioteket

  • Du lånar med ditt lånekort
  • Om du är under 18 år lånar du tillsammans med en vuxen som har lånekort

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 20 april 2017