Verkstad varje lördag

Fotograf: Camilla Cherry

Konstverkstaden är öppen varje lördag. Sista tillfället för i år är den 15 december. Start igen den 9 februari. Mer info om vårens program kommer inom kort.

AUGUSTI

25/8 Plexitryck

Tillsammans med konstpedagogen Josefin gör vi tryck på papper med hjälp av plexiglas och akrylfärg.

SEPTEMBER

1/9 Flaggor och vimplar

Titta i konsthallen, ser du några flaggor där? I verkstan kan du göra en egen flagga. Vi målar på tyg och fäster på pinnar och linor. På plats finns konstpedagogen Josefin.

8/9 Vi firar det goda livet i Haninge

Tryck och gnugga fram mönster på din egen pappkasse tillsammans med konstpedagog Carolina.

15/9 Vi målar rymden!

Konstpedagogen Johanna visar en speciell teknik där vi målar fram ett rymdlandskap med stjärnhimmel och planeter.

22/9 Familjelördag

Gör kojor och tittskåp med knasiga löv. Vill du bygga ett eget tittskåp, koja eller en egen scenografi? Tillsammans med konstpedagogen Carolina.

29/9 Dekorera naturen

Tillsammans med konstpedagogen Johanna målar och dekorerar vi grenar, stenar, kottar, löv och annat som går att hitta i naturen. I konstverkstan kan en sten bli till en magisk diamant eller en gren förvandlas till en giftig orm.. Bara din fantasi sätter gränser!

OKTOBER

6/10 Familjelördag

Hitta nya universum med hjälp av målarfärg! Vad händer i nästa liv, hamnar man i ett universum? Med hjälp av målarfärg skvätter vi fram nya världar med alldeles egna mönster, varelser och växter. Konstpedagog är Carolina.

13/10 Skulpturer och mosaik av porslinsskärvor

En kopp har gått sönder. En tallrik gick i tusen bitar. Men kanske kan du göra konst av det? Tillsammans med konstpedagog Johanna använder vi limpistol och ser vi vad vi kan göra av krossat porslin.

20/10 Familjelördag

Måla med musik! Hur ser musik ut? Kom in för att måla av, till och för musik! Tillsammans med konstpedagog Carolina.

27/10 Upp och ner blommor

Har du sett en blomma växa upp och ner? Kom och gör en magisk kruka där det du planterar kommer växa nedåt istället för upp. Konstpedagog Josefin är på plats och handleder i planterandet.

NOVEMBER

Höstlov – Bergmans dämoner med den Pedagogiska Designbyrån

I år är det 100 år sedan Ingmar Bergman föddes. Vi kommer att fira Bergman här på haninge kulturhus under höstlovet med Bergmans Dämoner. Det som andra kallar rädslor, nojor, eller fobier kallar Ingmar för dämoner, stavat just på detta sätt. Vi skapar fantasifulla och skräckinjagande dämoner i konstverkstan samt animerar dem i våra nya, fina animationslådor. I samarbete med Haninge kulturskola.

Tid: tisdag 30 okt, ons 31 oktober och torsdag 1 november kl. 12-16.

NOVEMBER

10/11 Trolleri med stearin!

Kom och prova hur bilder från tidningar och böcker magiskt överförs till stearin. Konstpedagog Carolina visar!

17/11 Tryck på t-shirts

Prova textiltryck och gör din helt unika t-shirt! Konstpedagog Johanna visar tekniken och inspirerar dig. Begränsat antal t-shirts och storlekar, ta gärna med en egen tröja att trycka på!

24/11 Familjelördag

Riv, skär och klistra ihop sagofigurer! Med bilder från sagornas värld skapar vi nya karaktärer i collage. Fjäderkungen har vi fått lära känna men vilka andra kan du komma på? Med konstpedagog Carolina.

DECEMBER

1/12 Neonmåleri

Ett blått lysrör har landat i konstverkstan och plötsligt lyser alla färger i mörkret! Kom och testa att måla med neon på textil och papper. Tillsammans med konstpedagog Johanna.

8/12 Ta årets julkort i vår greenscreenstudio

Julkortsfotografering med Den Pedagogiska designbyrån. Klä ut dig till tomte, Lucia eller pepparkaka och skapa en personlig julhälsning på iPad. Kortet skrivs sedan ut så du kan skicka det till någon du känner. I samarbete med Haninge kulturskola.

15/12 Julverkstad

I konstverkstan finns allt möjligt fint att göra julklappar av! Tillsammans med konstpedagog Johanna.

Läs mer om Konstverkstan

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 10 december 2018