Kultur i grundskolan

Haninge erbjuder elever och lärare i kommunala grundskolor och grundsärskolor att delta i olika kulturarrangemang varje läsår. Programmen innehåller ett mångfacetterat och rikt spektra av hög konstnärlig och pedagogisk kvalitet, och rymmer allt från scenkonstupplevelser och musikkonserter till konstvisningar och eget skapande.

Nedan kan du läsa om kulturprogrammen som erbjuds under läsåret 20/21. Samtliga program är kostnadsfria!

Höstens program är anpassade till rådande restriktioner och rekommendationer gällande covid-19. Programmet för åk 5 och 8 projekteras via Skapade skola, där finns platser reserverade för samtliga klasser i årskurserna. Läs mer om Skapande skola här. För de andra programmen gäller först till kvarn vid bokning. De flesta program fungerar även för särskoleklasser. Dessa program har för tydlighetens skull markerats med *

Är du lärare eller kulturombud och vill boka plats till ett program? Höstterminens program är bokningsbara redan idag. Vårterminens program går att boka från och med 2020-10-19. Om inget annat anges sker platsbokning via StudyAlong Kulturbokning. Tryck här för att komma till bokningssidan. Varje skola har en egen inloggning, be skolans kulturombud eller biträdande rektor om uppgifterna. Därefter skapar du din egen profil som Bokningsansvarig för att kunna boka program. För guidning, hjälp och frågor gällande Kulturbokningen, kontakta gärna barnkultursamordnare Helena Simonsson Ulfvebrand: helena.ulfvebrand@haninge.se, 08-606 79 25.

Under läsårets gång kan det komma att fyllas på med erbjudanden och program. Uppdaterad information finns på StudyAlong, på webben samt skickas ut till skolornas kulturombud.

Se till att det finns ett aktivt kulturombud på din skola, annars riskerar elever och lärare att gå miste om de kulturprogram som erbjuds under läsåret!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 24 augusti 2020