Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skola för skolor

I skolsimskolan är målet att alla barn ska klara av att simma 150 meter bröstsim direkt följt av 50 meter ryggsim med god teknik.

Glad pojke i vattnet Foto: Hans Berggren. Foto: Hans Berggren

En skolsimsperiod består av:

  • Nio tillfällen under en tre veckors period,
  • Varje lektionstillfälle pågår under 30 minuter
  • Skolsimskolan består av två grupper: en för nybörjare och en fortsättningsnivå.
  • En simlärare avgör när det är dags att byta grupp.

Simtest

Samtliga barn som är med i fortsättningsgruppen gör ett simtest. Eleven ska, förutom att ha klarat av 50 meter bröstsim och 25 meter ryggsim med god teknik, även ha god vattenvana.

Vid testtillfället uppmanar vi barnen att simma längre än 50 meter om de klarar detta, de får gärna försöka sig på 200 meter för att klara av att ta simborgarmärket.

När barnet klarat simtestet betyder det att de har fått den teknikfärdighet de behöver för att ta sig vidare utan simlärares hjälp. Men även dessa färdigheter måste underhållas. Det är viktigt att de fortsätter att bada och simma för att inte tappa det de har lärt sig och inte minst för att det är roligt att simma!

Senast uppdaterad: 26 september 2023