Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nomineringar Haninges idrottspriser 2023

Här kan du läsa alla nomineringar för finalisterna i Haninges idrottspriser 2023.

Årets idrottsledare 

Joni Kontinen - Tungelsta IF 

"Tungelsta IF är en breddförening där våra två största sektioner är fotboll och innebandy. Vi önskar nominera Joni Kontinen tränare i fotboll P13 och innebandy P13/14. Joni verkar precis lika mycket får båda idrotterna. Han är även väl insatt i övriga ledares uppgifter och stöttar såväl lagledare som kassörer med stor lojalitet.  

Joni deltar på ledarmöten i båda sektionerna och kommer med bra idéer och förbättringsförslag, han har även tät kontakt med föreningens kanslist och håller sig väl uppdaterad om kommande aktiviteter. Joni är lösningsorienterad till max och ser inga hinder. När P14 innebandy stod utan tränare välkomnade han hela truppen till sitt P13 med öppna armar och bär nu alltså huvudansvaret för två stora grupper i både fotboll och innebandy.  

Vi som förening har arbetat hårt med vår värdegrund i ett par år och Joni lever verkligen upp till målen och står starkt bakom våra gemensamma uppsatta mål.  

I största möjliga mån erbjuder Joni sin hjälp till andra knattelag i föreningen. Joni är ingen kille som syns och hörs-just därför vill vi uppmärksamma Joni för den omtyckta tränare och ledarkollega han är. De fina med Joni är att han alltid tar sig tid för barnen. Han är lugn och saklig, lyssnar och reflekterar över vad barnen har att säga och önskar -om inte detta skapar trygghet och lustfylldhet för den enskilde individen så vet vi vad som kan göra det?!"

Helen Nilson -  Tungelsta idrottsklubb 

"Det är med stor glädje vi nominerar Helen Nilson, ridlärare vid Tungelsta ridklubb, till utmärkelsen Årets Idrottsledare i Haninge kommun.  Helen Nilson sätter alltid säkerhet och hästens välmående i första rummet. Hennes omsorgsfulla och ansvarsfulla inställning har skapat en trygg och trivsam miljö för både elever och hästar. Genom att vara konsekvent och uppmuntra till ansvarsfull ridning har Helen etablerat en standard som upprätthåller höga nivåer av säkerhet och välbefinnande inom Tungelsta ridklubb. Helen är ett föredöme för hela klubben.

Hennes passion för hästar och ridning inspirerar eleverna att sträva efter sina bästa prestationer. Hon är en exemplarisk ledare som främjar värden som respekt, ansvar och ömsesidig förståelse. Hon integrerar glädje och humor i sin undervisning, vilket inte bara gör lärandet roligt utan också främjar en positiv och lättsam atmosfär inom ridklubben. Hennes kreativa och innovativa metoder har lyft ridundervisningen och gjort den tillgänglig och givande för ryttare på alla nivåer. Genom sitt positiva och inkluderande förhållningssätt skapar Helen en atmosfär där varje individ känner sig välkommen och uppmuntrad att utvecklas.

Helen Nilson har också framgångsrikt arbetat för att upprätthålla en drog- och mobbingfri miljö inom ridklubben. Genom att vara en tydlig och ansvarsfull ledare har hon skapat en trygg och hälsosam plats där alla känner sig välkomna och sedda. Hennes dedikation till säkerhet och hästens välmående, föredömliga ledarskap, banbrytande undervisningsmetoder, glädje, humor, lojalitet, lagarbete och skapandet av en drog- och mobbingfri miljö gör henne till en ovärderlig tillgång för Tungelsta ridklubb och idrottssamhället som helhet."

Vasso Norlund - Vendelsö gymnastikförening

"En ledare som genom sitt ledarskap genuint engagerar en hel förening och kommun till ett aktivt engagemang kring våra unga och barn. Även om gympan är fokus är inte det det viktiga utan det viktiga är möjligheten till aktivitet för alla i kommunen. Denna ledare engagerar sig inte bara i kommunens arbete utan även regionalt och nationellt. En sann förebild och en sanna ledare."

Årets unga idrottsledare 

Josefin Hellman & Ellen Jansson - Haninge Cheer Elite

"Två duktiga tjej som leder Cheerfun. De är duktiga på att få de små att tro på sig själva och känna sig duktiga. Barnen lyssnar på dem trots att de är så små och de har jättekul! Två väldigt omtänksamma och roliga ledare som ser när någon står ensam och ser till att alla känner sig viktiga och har roligt. Bra och roliga ledare som får barnen att lyssna och längta tillbaka till träningen. Fantastiskt!"

André Musić - IFK Haninge

"Denna person förtjänar att rösta fram årets unga ledare eftersom han brinner för fotbollen och är en förebild för unga som vill bli fotbollsspelare. Han har visat en otrolig passion och engagemang för sporten och har en djup kunskap och förståelse för spelets alla aspekter. Han är inte bara en skicklig tränare utan också en fantastisk ledare och mentor för sina lagmedlemmar. Han är väl respekterad av både spelare och föräldrar för sitt tålamod, sin entusiasm och sitt sätt att inspirera och motivera andra att alltid ge sitt bästa."

Linus Wikström - Västerhaninge sjöscoutkår

"Med stort mod och engagemang har Linus tagit sig an ledaruppdraget. Linus är en omtyckt ledare som ser och tar sig an även de scouter som har behov av extra stöd. Han har ett mycket gott omdöme, är pålitlig och lojal med stor integritet och är trygg till havs med scouterna. Dessutom har han massor av scoutkunskap som han delar med sig av till både scouter och ledarkollegor.

Linus är 21 år och har gått före i att våga ta klivet från scout till ledare och är därigenom inte bara en förebild för alla de yngre scouterna, men har även banat väg för att fler unga blir ledare så att unga leder unga. Linus är också gärna med och gör den där lilla extra insatsen som scoutledare som gör så att aktiviteterna blir riktigt lyckade."

Årets eldsjäl 

Joakim Andersson - IFK Haninge

"Jag vill nominera Joakim Andersson i IFK Haninge som år efter år brinner för att motverka utanförskap i våra utsatta områden. Detta gör han genom att ha projekt som ligger utanför föreningens huvudsakliga område. Nattfotboll, samverkan med skolor och andra samhällsaktörer. Kimmens jobb för att lyfta idrotten som social trygghetsfaktor är enormt! Och därför nominerar jag honom!"

Francois Herrault - Friluftsfrämjandet Haninge

"Vi nominerar Francois Herrault till priset för Årets eldsjäl för hans enastående insatser som ledare, mentor, utbildare och inspiratör inom Friluftsfrämjandet Haninge. Francois har under många år varit en drivande kraft för att utveckla och sprida glädjen i friluftsliv, särskilt klättring och paddling, bland barn och ungdomar i Haninge.

Han har också skapat goda relationer och samarbeten med andra föreningar och verksamheter i kommunen. Han är en förebild och en eldsjäl som förtjänar att uppmärksammas och hyllas. 

Francois Herrault har varit en aktiv och engagerad ledare inom Friluftsfrämjandet Haninge under många år. Han skapar goda relationer och samarbetar med andra föreningar, som MHM Klätterförening i Brandbergen, och verksamheter i Haninge genom dialog, samverkan och erfarenhetsutbyte. Francois är en mentor för många nya ledare. Han hjälper också nya ledare att utvecklas och bli trygga ledare. Han är även utbildningsledare och utbildar nya ledare inom andra lokalavdelningar i Friluftsfrämjandet såväl som i Kanotförbundet.

Francois vill alltid utveckla verksamheten och sig själv till det bättre genom kurser, praktik och att skapa nya äventyr. Han rekryterar också barn och unga ledare till Friluftsfrämjandet Haninge och hjälper dem att utvecklas och känna glädjen i att leda andra. Exempel på Francois engagemang inkluderar: 

  • Den återkommande Klätterskolan för barn mellan 6 och 9 år, där han lär ut grunderna i klättring på ett lekfullt och säkert sätt.  
  • Äventyr som barnklättring utomhus vid den nybultade Montaña de Fuego i Brandbergen, där han tar med barnen på en spännande utflykt till en nybultad klippa.
  • Klättergrenen för barn inom Friluftsfrämjandet Haninge, som han var med att starta upp och har utvecklat och inspirerat mängder av barn, i olika åldrar och med eller utan funktionsvariationer, att hitta glädjen i klättring."

Mojje Mohand - MHM Klättringsförening

"Mojje är verkligen en eldsjäl inom klätterföreningen. Han dedikerar all sin tid och brinner för att arbeta med barn och ungdomar i Haninge kommun. Hans engagemang och kärlek till att främja klättring och vägleda unga människor är beundransvärt."

Senast uppdaterad: 2 februari 2024