Haninges luciagram - sprider ljus och värme

Imorse överraskades Biljana Halilovic på vård- och omsorgsboendet Vallagården i Handen med årets Luciagram. Det bjöds på ett stämningsfullt firande med med ett nio personer starkt luciatåg, tal från kommunstyrelsensordförande Meeri Wasberg och mysigt fika med de boende. Stort grattis Biljana och tack till alla er som nominerade.

Vinnare av 2018 års Luciagram – Biljana Halilovic, assistent på Vallagården

Fotograf: Fredrik Berg

Biljana Halilovic, vård- och omsorgboendet Vallagården i Handen

Motivering
Den absoluta klippan på äldreboendet Vallagården. Det har varit en förändringens tid med chefsbyte och omorganisation. Mitt i allt det här finns assistenten Biljana som med sitt goda hjärta och starka vilja står stabilt på jorden för att stödja och leda oss alla. Hon arbetar i det tysta och jag skulle vilja ge henne den här uppmärksamheten. Ett ljus i mörkret till ljusets drottning.


Vinnare av luciafika – Hodan Habsay och Gunilla Yildiz på hemtjänsten i Jordbro

Fotograf: Tilda Frödén

Hodan Habsay, Hemtjänsten Jordbro

Motivering
Hodan är ensamstående till 4 flickor varav 3 som bor hemma. Hon kämpar för att flickorna ska må bra, hon får hela vardagen att gå ihop trots heltidsjobb. De är stora nu men det är fortfarande tufft att vara ensamstående. Det Hodan gör som jag vill hylla mest är att hon jobbar i hemtjänsten. Hon kämpar för våra äldre och gör allt hon kan för att få de att må bra. Hon är en glädjespridare och har empati av guld. Hodan förtjänar verkligen att få det här, för att visa hur jag verkligen uppskattar henne som kollega och att ha henne som arbetskamrat. Men också för att hylla hennes fantastiska jobb i hemtjänsten. Vi är en arbetskategori som behöver hyllas och känna att det vi gör verkligen betyder något. Hennes fantastiska arbete betyder guld!

Gunilla Yildiz, Hemtjänsten Jordbro

Motivering
Gunilla sprider glädje och får vem som helst att skratta. Hon är ensamstående och hon har förlorat många i sin omgivning som verkligen har betytt något för henne. Trots det så har hon arbetat och hjälpt våra brukare inom hemtjänsten. Hon är alltid hjälpsam hon är professionell och har empati. Jag tycker Gunilla är värd detta efter allt tufft hon fått gå igenom och hennes fantastiska engagemang i hemtjänsten. Det hon gör för våra brukare är uppskattat av brukarna, anhöriga och kollegor. Hon gör allt för att alla ska må bra. Hon förtjänar verkligen att få det här och att höra hur uppskattad hon är! Vi är kollegor och hon gör arbetet roligare att gå till.


Vinnare av luciafika – Personalen på Olofsson Bil

Fotograf: Tilda Frödén

Personalen på Olofsson Bil

Motivering
Jag har världens bästa jobb. Jag jobbar med HR frågor och mina kunder är mina glada medarbetare. Men i en tuff vardag med allt vad det innebär år 2018 ser jag hur mycket mina kollegor sliter om dagarna. Det är ett tufft tempo, allt går i 190. Många av oss lägger så mycket energi och vaken tid på vårt jobb. Trots det har vi en hög trivsel på företaget vilket säger en hel del om oss. Vi har som tur är ganska roligt på jobbet också. Jag sitter med i vår Trivselgrupp och vi (vi är 3st glada medlemmar) brukar "klä ut oss" i luciakläder och gå tåg men det blir liksom inte på riktigt och sjunga kan vi inte. Så därför skulle jag tycka det vore så roligt att få överraska alla med ett riktigt luciatåg på morgonkvisten. Behöver ni påfyllning i tåget får ni väl fråga oss i Trivselgruppen:) Vi kan som sagt inte sjunga men kan läsa en dikt eller så istället. Tack för mig :) Maud Jacobsson (Personalchef Olofsson Bil).


Vinnare av luciafika – Nypongården på Hagagården 

Nypongården på Hagagården

Motivering
Jag tycker de är värda ett luciatåg för allt fint arbete de gör för de äldre. De tänker verkligen till de äldres bästa. Trots stress, press och även då det är personalbrist, så gör de alltid underbara dagar med ett leende och tar och gör det bästa av dagen för allas trivsel och för allas bästa. Om jag skulle behöva vårdas på äldre dagar så skulle det vara där. De förtjänar ett luciatåg och att muntras upp, boende såväl som personal.

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 5 februari 2019