Ung sommar i Haninge

Blommor i vas. Foto: Mostphotos

Sommaren 2019 erbjuder fritidsgårdsverksamheten i Haninge ett brett utbud för barn och unga i kommunen.

Dagkollo

På dagkollot är varje dag ett äventyr fyllt av glädje, skratt och många nya vänner. Vi badar, leker, grillar, fiskar, pysslar, spelar olika bollsporter eller frisbeegolf tillsammans. Ta chansen att låta ditt barn uppleva en händelserik, spännande och fartfylld sommarvecka tillsammans med oss fritidsledare!

Sommarläger

Vi erbjuder ungdomar i Haninge kommun som går ut årskurs 6, 7 och 8 sommarläger med närhet till skärgården i Haninge under vecka 25 och 26. På lägret är varje dag ett äventyr fyllt av glädje, skratt och många nya vänner. Vi kommer att erbjuda kreativt skapande, archery tag (som paintball men med pilbåge), dansworkshop, ridning, brädspel och olika idrottsturneringar varje dag. Med havet precis utanför fönstret hör bad, kanotturer och fiske till de dagliga aktiviteterna. Du bor i flerbäddsrum med fritidsledare i närheten dygnet runt.

Haninge fantasy games

En vecka av brädspel, rollspel, kortspel, figurspel, cosplay och mycket annat! Måndag till fredag den 1 – 5 juli håller Haninges fritidsgårdar tillsammans med föreningar och andra samarbeten öppet klockan 13.00-21.00 i Haninge Kulturhus för en kavalkad av dagar fulla av spel och fantasi. Oavsett om ni älskar svårtuggat bittert tyskt eller figurfyllt amerikanskt, fri-form eller rutnät, samarbete eller tävling så är ni hjärtligt välkomna att njuta av gemenskapen och spela lite spel tillsammans och kanske även introducera oss och våra besökare för era egna favoriter.

Lilleken

I sommar flyttar Lilleken in på Ekens gård! Lilleken är en öppen fritidsverksamhet för ungdomar i åldern 12-21 i behov av extra stöd när det gäller att vara social och umgås med andra. Från den 17 juni till 12 juli kommer vi fylla gården med aktiviteter. Lilleken är för dig som vill träffa kompisar, använda datorer, spela TV-spel, lyssna på musik, pyssla, måla eller bara hänga. Det finns ett café där du kan köpa mellanmål. Under sommaren kommer vi att åka och bada, fiska, besöka Haninge fantasy games, gå på picknick, eller bara vara på gården och grilla, pyssla, spela spel eller kolla på film i vår bio. Det kommer att finnas lättare lunch till försäljning för 20 kronor. Öppettider vecka 25 till 28: Måndag – fredag 10.00-17.00 samt 18.00 – 21.00 på tisdagar. Ett mer detaljerat schema för sommaren finns på Lillekens facebooksida.

Öppna fritidsgårdar och träffpunkter

Under sommaren kommer Vendelsömalm, Åby, Ung137 och Dalarö hålla öppet. Fritidsgårdarna erbjuder en rolig och meningsfull fritid för unga. Vi har positiva förväntningar på unga och från deras önskemål, initiativ och behov av nya upplevelser skapas roliga och utvecklande aktiviteter.

Information om öppen fritidsverksamhet för årskurs 4–6 hittar du här: Öppen fritidsverksamhet för årskurs 4–6 

Fältassistenter

Fältassistenterna bedriver uppsökande arbete i ungdomars riskmiljöer för att tidigt fånga upp och motverka sociala problem, främja en positiv social utveckling och uppväxt för unga samt verka för en meningsfull fritid.

Det uppsökande arbetet sker dagtid, kvällstid och helg. Fältassistenterna har en hög tillgänglighet för ungdomar, föräldrar och samverkanspartners och är ett känt inslag i ungdomars offentliga miljöer. Mer information om fältassistenterna hittar du här: Fältassistenterna i Haninge Kommun 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 28 juni 2019