Tungelsta fritidsgård

Foto: Mostphotos Foto: Mostphotos

Tungelsta fritidsgård är en mycket familjär och vänlig gård. Alla som kommer hit blir sedda och välkomnade. Här får man vara sig själv, ta det lugnt eller delta i våra aktiviteter, umgås, hitta nya vänner, spela och leka, låna replokalen. Våra besökare är med och påverkar innehållet av verksamheten.

Ordinarie öppettider för barn i årskurs 4-6

  • Måndag–fredag 13.00–17.00

Öppettider för ungdomar i högstadiet och gymnasiet


Om Tungelsta fritidsgård

Vår fritidsgård är en öppen verksamhet för barn och ungdomar i åldrarna 10 -19år. Här arbetar fyra heltidsanställda fritidsledare som har fokus på att jobba med barn och ungas fritid och hälsa.

Eftermiddagar för åk 4-6

På eftermiddagar erbjuder vi fritidsverksamhet för barn i årskurserna 4–6 efter skolan. Det är en öppenverksamhet som alla barn är välkomna att komma och gå när de önskar. Vi serverar mellanmål varje dag. Våra besökare kan delta i olika aktiviteter som dans, musik, hobby och pyssel, låna en dator eller surfplatta, spela TV-spel, foto och filmredigering med mera.

Kvällsöppet från årskurs 7 upp till 19 år

På kvällen är det öppet för tonåringar, de som går från årskurs 7 upp til 19 år.  På fritidsgården kan unga prova på någon ny aktivitet eller hitta ett nytt intresse, vara med och ta ansvar, arrangera en fest eller en turnering och träna på att leda varandra. Vi har en replokal som våra besökare kan boka. Våra besökare kan prova på foto och filmproduktion.

Samarbete med närliggande

Fritidsgården samarbetar med föräldrar, skolan, föreningar och andra vuxna som finns runt barn och ungdomar. Fritidsledarna vägleder och bygger bärande och trygghetsbevarande nätverk. Det finns ett tätt samarbete mellan Tungelsta fritidsgård och Åbygården, som är en fritidsgård i Västerhaninge.

Låna saker med ett gårdskort

För att få låna saker och boka in sig på spel mm så behöver man ett gårdskort. Gårdskortet är gratis och du får ett kort genom att be fritidsledarna om hjälp. 

 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 2 mars 2020