Tungelsta fritidsgård

Foto: Mostphotos Fotograf: Mostphotos

Tungelsta fritidsgård är en mycket familjär och vänlig gård. Alla som kommer hit blir sedda och välkomnade och här får man vara sig själv, ta det lugnt, umgås, hitta nya vänner, spela och leka, spela instrument och sjunga i replokalen.

Ordinarie öppettider för barn i årskurs 4-6

  • Måndag-fredag 13:00-17:00
  • Skolovsdagar 10:00-17:00

Öppettider för ungdomar i högstadiet och gymnasiet


Om Tungelsta fritidsgård

Vår fritidsgård är en öppen verksamhet för barn och ungdomar i åldrarna 10–19 år. Här arbetar fyra heltidsanställda fritidsledare som har fokus på att jobba med barn och ungas fritid och hälsa.

Eftermiddagar för åk 4-6

På eftermiddagar erbjuder vi fritidsverksamhet för barn i årskurserna 4–6 efter skolan. Det är ingen inskriven verksamhet utan alla barn är välkomna att komma och gå när de önskar. Vi serverar mellanmål varje dag. De kan delta i olika aktiviteter som pingis, hobby och pyssel, bakning, låna en dator, spela Wii eller X-box mm.

Kvällsöppet för åk 7 och äldre

På kvällen är det öppet för tonåringar, de som går i årskurs 7 eller är äldre. Vi erbjuder en plats för unga där de kan träffa kompisar, ha kul, vara med och påverka, diskutera och samtala om intressanta ämnen tillsammans med aktiva kompetenta fritidsledare. På fritidsgården kan unga prova på någon ny aktivitet, eller hitta ett nytt intresse, eller vara med och ta ansvar, arrangera en fest eller en turnering och träna på att leda varandra. Vi har en replokal som man kan boka.

Samarbete med närliggande

Fritidsgården samarbetar med föräldrar, skolan, föreningar och andra vuxna som finns runt barn och ungdomar. Fritidsledarna vägleder och bygger bärande och trygghetsbevarande nätverk. Det finns ett tätt samarbete mellan Tungelsta fritidsgård och Åbygården, som är en fritidsgård i Västerhaninge.

Låna saker med ett gårdskort

För att få låna saker och boka in sig på spel mm så behöver man ett gårdskort. Gårdskortet är gratis och du får ett kort genom att be fritidsledarna om hjälp. De registrerar dina personuppgifter så att de kan nå dig och dina föräldrar om något händer.

Mellanmål

Ett mellanmål kostar 15 kronor. Köper man ett "mellanmålskort" för 150 kronor får man ett extra mål på köpet, det vill säga vart 11:e mellanmål är fritt.

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 11 november 2018