Sommarläger CampEkudden2020

Pojke som hoppar i vattnet Foto: Mostphotos

CampEkudden2020 årets sommarläger för ungdomar i Haninge som gått ut årskurs 6, 7 eller 8.

Totalt fick 66 ungdomar under två olika perioder möjligheten att uppleva en händelserik, spännande och fartfylld sommarvecka på Gålös tillsammans med kommunens fritidsledare!

Tillsammans gjorde vi varje dag till ett äventyr fyllt av glädje, skratt, bad och nya vänner.

Trots covid-19 kunde lägret genomföras dock utan övernattning som vi har haft de två tidigare åren.

Med sina positiva synsätt kavlade en grupp fritidsledare upp ärmarna och började planera lägret utifrån Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och utifrån erfarenheter från tidigare år. Målet var att erbjuda varierande aktiviteter och möjligheten att få prova på något nytt och kanske med det hitta något nytt fritidsintresse och tillsammans skapa sommar minnen för livet.

Utomhus aktiviteter - Hålla avstånd – Tvätta händer – Nysa i armvecket

Varje dag åkte ungdomarna abonnerad buss från sex olika platser i kommun. Vi inledde varje dag med en kort samling föra att informera om dagens aktiviteter och fika såklart! Allra första dagen på båda perioderna hade vi Team-up, samarbetsövningar för att lära känna varandra. Varje dag åt vi middag tillsammans och ett kvälls snacks innan bussresan hemåt.

Vi valde att avsluta lägret med ett Nattäventyr – The Great Escape. Där ungdomar i lag ska under natten lösa 10 stycken knepiga samarbetsövningar. Förutom pressen att klara uppgifterna var man jagad av ”Nattvakterna” som om man blev tagen skickade laget för att lösa en gåta innan man fick komma vidare. Det blev många skrik, skratt och ett och annat blåmärke på natten. Man hann också med en natt middag som bestod tacos.

Dagarna fylldes med aktiviteter som, bad, klättring, ridning, knasboll (brännboll), smide, jumping, archery tag, tröjmålning, fotboll, serieworkshop, Wii-spel, paddling, fridykning, löpning, kort och brädspel, dans, spa och relax, RC-bilar, porträttworkshop, team-up och massa roliga samtal.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 10 juli 2020