Haninge Fantasy Games

Spelbräde. Foto: Mostphotos

Haninge fantasy games hålls från 29 juni till 3 juli 2020 på Haninge kulturhus. Alla åldrar är välkomna och inträdet är gratis. Det är ett årligt evenemang för bräd-, roll- och figurspels entusiaster i Stockholm.

Haninge kulturhus kommer att omvandlas till ett spelotek av brädspelstitlar. Spelglada besökare och personal från fritidsgårdar med intresse och kunskap om dagens växande brädspelskultur samlas under ett tak under en veckas period.

I år kommer vi ha ett bokningskrav vid entrén jämfört med tidigare års drop-in, detta på grund av rådande omständigheter. Inträde är fortfarande kostnadsfritt. Bokningen sker antingen i förväg genom att kontakta de huvudansvariga eller på plats vid entrén.

Om vädret tillåter så kommer möjligheten finnas att spela brädspel ute på torget. 

Öppettider

29 juni måndag kl 11.00-18.00
30 juni tisdag kl 11.00-18.00
1 juli onsdag kl 11.00-18.00
2 juli torsdag kl 11.00-18.00
3 juli fredag kl 11.00-19.00

Aktiviter

Brädspel

Brädspelshobbyn har haft en renässans sedan 90-talet med titlar som Catan (1995), Carcassonne (2000), Agricola (2007) och Dominions (2008), som idag är moderna klassiker och har en given plats i många hushåll runt om i världen.

Nu 30 år senare så släpps nya titlar nästan dagligen och mässor som GenCon i USA och SPIEL i Tyskland har upp emot två hundra tusen besökare årligen och café med inriktning på brädspel blir allt vanligare i våra storstäder.

Haninge Fantasy Games har ett spelotek av brädspelstitlar på plats till besökarnas förfogande. Ni är välkomna att ta med era egna favoriter att presentera och spela tillsammans med andra på plats.

Länk till brädspelslista


Rollspel

Den första rollspelstiteln "Dungeons & Dragons" publicerades 1974 och en hobby var född. Med en rad svenska titlar som Drakar och Demoner (1982) och Mutant (1984) så har hobbyn en prominant plats bland svenska ungdomar.

Tack vare möjligheten att spela med andra via internet, så har rollspelandet fått en förnyad populäritet. Många både streamar och lägger ut sina sessioner som podcasts för andra att avnjuta, t.ex. så har det populära Critical Role över hundra tusen tittare när de streamar sin Dungeons & Dragons kampanj live på Twitch.

På Haninge Fantasy Games får ni gärna hålla i olika rollspels-scenarion, vi uppskattar dock om ni håller en respektfull ton och respekterar att besökare av alla åldrar kan förekomma i lokalerna.


Figurspel

Med ursprung ur 1800-talets "Kriegsspiel" och H.G Wells "Little Wars" (1913) så lever både det historiska krigsförandet och mer fantasifulla sammandrabbningar vidare i titlar som t.ex. "Warmahordes", Star Wars: X-Wing och det populära Warhammer 40,000.

Hobbyn handlar inte bara om att med tärningar och måttinstrument styra sina figurer till vinst, utan även om att skapa det lanskap och byggnader som ingår i upplevelsen.

Haninge Fantasy Games har möjligheten att ha ett par bord för figurspel och en samling ruiner lämpat för till exempel WH40K.


Cosplay 

I CosPlay-kulturen gestaltar kreativa individer populära karaktärer från olika media som t.ex. spel, anime och serier genom att skapa deras dräkter och klä upp sig som dem. 

Haninge Fantasy Games har under åren lyft den växande CosPlay-kulturen. I år kommer tävlingen ske genom att en bild på varje deltagare tas under veckan. På fredag röstar besökarna på sin favorit.

Live-stream

Vi arbetar på att ge möjligheten att kunna streama spelandet online. Mer information kommer snart. 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 26 maj 2020